TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İletişimde Zen bilgeliği

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Karşıyaka Şubesi’nde “İletişimde Zen Bilgeliği-Zor Kişilerle Nasıl İletişim Kurulur?” konulu konferans düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İletişimde Zen bilgeliği

ONURHAN ALPAGUT

Zamanımızın en önemli sorunlarından biri haline gelen iletişimsizlik, gün geçtikçe toplumun her alanında kendini daha fazla gösterir hale geldi. Eğitim düzeylerimiz farklı olsa da, iletişim her birimiz için yaşamın temel zorluklarından biri durumunda. Bir sarmal gibi büyüyen sorunlarımızın kökeninde iletişim becerilerimizin çok zayıf olması gerçeği yatıyor. Bu bağlamda Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Karşıyaka Şubesi’nde yapılan konferansın konusu “İletişimde Zen Bilgeliği-Zor Kişilerle Nasıl İletişim Kurulur?” oldu. Aktiffelsefe Bursa Şube Başkanı Kemal Karadayı tarafından Karşıyaka Şubesinde verilen konferansta, zor bir durumda nasıl konuşalacağı, saldırı altında nasıl hareket edilebileceği, kendimizi nasıl ifade edeceğimiz, iletişimin asıl amacına nasıl hizmet edebileceği anlatıldı.

FELSEFİ AÇIDAN ELE ALDILAR

Düzenlenen konferans hakkında bilgi veren Aktiffelsefe Bursa Şube Başkanı Kemal Karadayı, “Seviyesi ve niteliği ne olursa olsun aldığımız eğitimler, bize iletişim çatışmaları söz konusu olduğunda nasıl davranmak gerektiğini aktarmıyor. Birisi bizi incitecek şeyler söylediğinde, aynı şekilde karşılık veriyoruz çünkü kendimizi savunmamış ve zayıf görünmüş olmaktan son derece çekiniyoruz ya da sessiz kalıp acı çekiyoruz. Zihnimizde az önce çoktan bitmiş diyaloğu saatlerce sürdürüp, küçük de olsa teselli edinmenin yollarını arıyoruz. Bu yükü, sırtımızda büyük ve yeni olası etkinliklerimizi sınırlayan kamburlar haline getiriyoruz. Taşıdıkça ağırlaşıyor ve böylece çözülememiş o çatışma, artık iç bir çatışma haline geliyor. Yeniden ya zayıflığımızı kabul ediyor ya da artık buna bir dur deyip kavgacı kişiler haline geliyoruz. Çatışma, bunun için bir şeyler yapmadıkça içimizde yaşamaya ve bizi sınırlandırmaya devam ediyor. Sosyal açıdan iletişimi tanımlamak mümkünken, biz pek sık olarak yapılmayan şekilde, iletişime felsefi açıdan yaklaştık.  Özellikle çatışmaları yönetmek açısından, Doğu’nun binlerce yıllık bilgeliğinden faydalandık. Kaliteli bir yaşam için sağlıklı iletişimin yollarını Sosyolog, Eğitimci, Yazar Kemal Karadayı’dan dinledik” dedi. 

TOPLUMA IŞIK TUTUYORLAR

Tüm Türkiye’de 15 ayrı şubede faaliyetlerini yürüten Yeni Yüksektepe Kültür Derneği olarak amaçlarının, “Farklı inanç, toplum ve sosyal durumdaki kişileri bir kardeşlik çatısı altında toplamak, dinleri, bilimleri, sanatları karşılaştırmalı olarak inceleyerek bütüncül bir bakış açısına sahip olabilmek” diyen Aktiffelsefe Karşıyaka Şubesi Başkanı Filiz Kartal, “Gönüllülük alanında pek çok faaliyet yaparak daha iyi ve daha adil bir dünyayı hedefliyoruz, bu çalışmalarla felsefeyi hayata geçirip topluma ışık tutmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.