TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiğli meclisinde şirket tartışması

Çiğli Belediyesi meclisinde şirket tartışma yarattı. AK Partili üyelerin belediyenin yeni bir şirket kurmasını eleştirmesine, iki grubu karşı karşıya getirdi. Mecliste gergin anlar yaşandı

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiğli meclisinde şirket tartışması

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Çiğli Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu, Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin altıncı maddesi mecliste tartışma konusu oldu. Çiğli’de reklam ve bilboard yapılması işi 5393 sayılı belediye kanunun 18. maddesine göre 10 yıl süreyle Çiğli Gıda İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi’ne ayni sermaye olarak konulması AK Partili meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.

ŞİRKETE ORTAK OLUNMUŞ HAVASI VAR

Çiğli Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Nedim Aslan söz alarak konuyla ilgili bilgi almak istedi. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da yaptıkları işlemi ayni sermaye olarak şirkete koymak istediklerini ve belediyenin bundan ek gelir sağlayacağını belirterek, buradan alınacak reklam gelirlerinin belediyeye katkısı olacağını söyledi. Bu açıklamayı yeterli bulmayan Çiğli Belediye meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Mesut Demirkaya ise, netleşmesi gereken konular olduğunu belirterek, “Bizim böyle bir şirketimiz mi var yeni bir şirket mi aldık yoksa ortak mı olduk diye soru soruyoruz. Bunun araştırılması lazım. Burada yeni bir şirkete ortak olunmuş gibi bir hava var” dedi. Bunun üzerine Başkan Arslan da şirketin yeni bir şirket olduğunu ve belediyenin de bu şirketin büyük hissedarı olduğunu söyledi.

“SEN RAHAT OL”

Tekrar söz alan Mesut Demirkaya biz bir şirkete mi ortak olduk diye sorunca Başkan Arslan da biz şirketi devraldık dedi. Bunun üzerine Demirkaya, şirketi araştırdığını ve 30 bin TL’lik şirketin yüzde 99’unu belediyenin aldığını söyledi. Yüzde 1’lik kısmının ise bir vatandaşta kaldığını belirtti. Yasaların böyle bir şirketi devralmaya izin verip vermediğini bilmemiz gerekiyor diyen Demirkaya’ya karşın Başkan Arslan, belediyenin hibe yapmaya yetkisi olduğunu söyleyince Demirkaya da belediyenin hibe yapmadığını satın alma gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Israrla Resmi Gazete’ye baktığını söyleyen Demirkaya, hibe değil satın almanın olduğunu iddia ederken, Başkan Arslan da hibeye yetkileri olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Başkan Arslan da komisyona havale ediyoruz komisyonda bakılır karar verilir deyince Demirkaya, konunun araştırılmadan komisyona sevk edilmesinin de hukuksuz olacağını belirtti. Başkan Arslan da Demirkaya’ya “‘Sen rahat ol’ bir şey varsa komisyonda çıkar, gerekirse bir sonraki ay meclisten geçiririz. Daha detaylı bilgiyi size önümüzdeki mecliste vereceğiz. Bizim için çok normal bir olay bu. Ama siz bu kadar önemsiyorsanız sizi bilgilendiririz” dedi. Demirkaya ve Başkan Arslan’ın tartışmasına Çiğli Belediye meclisi CHP Grup Sözcüsü Hüseyin Gündüz de söz alarak katıldı. Ne olursa olsun belediyeye kazandırılan bir işin olduğuna dikkat çeken Gündüz, şunları söyledi: “Biz biliyoruz ki bu şirket belediyemize kazandırılan bir şirkettir. Şöyle olmuş böyle olmuş demenin bir anlamı yok. Ticaret sicili zaten hatalı işlemleri yapmaz. Sonuçta alınan şirket 200 bin Çiğli halkının yararına olacaktır. Bunun neresi yanlış bunun neresi ters bilemiyorum.”

SORDUĞUMUZ SORUYA BAKIN ALDIĞIMIZ CEVABA BAKIN

Gündüz’e cevap vermek için söz alan Nedim Aslan ise bunun üzerine bir sorduğumuz soruya bakın bir aldığımız cevaba bakın diyerek Hüseyin Gündüz’e tepki gösterdi. Çiğli’nin menfaati ile ilgili bir şeyi sorguladıklarını ancak cevap alamadıklarını belirten Aslan, “Bu konuyla ilgili soru sormak bizim hakkımız. Siz istediğiniz kadar bu konu ile ilgili kendi gündeminizi yaratabilirsiniz” dedi. Mesut Demirkaya da, “Şirketin devrinde de kuranda da hep aynı şirketler var. Bu şirket de Çiğli’nin dördüncü batık şirket olmasın” diyerek Aslan’a destek verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.