TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk iftar sofrası Yeşiltepe’de kuruldu

Ramazan ayında mahallerde iftar sofrası kurma geleneğini bu yıl da sürdüren Konak Belediyesi, bu Ramazan’ın ilk iftar sofrasını Yeşiltepe Mahallesi’nde kurdu

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 09:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İlk iftar sofrası Yeşiltepe’de kuruldu

Ramazan ayında mahallerde iftar sofrası kurma geleneğini bu yıl da sürdüren Konak Belediyesi, bu Ramazan’ın ilk iftar sofrasını Yeşiltepe Mahallesi’nde kurdu. İlk iftarda birlikte oruç açmak isteyen Yeşiltepe sakinleri kurulan sofra etrafında buluştu. Yeşiltepe muhtarlık ofisinin hemen yanında kurulan sofralarda sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen iftara Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı. Başkan Pekdaş, iftar yemeği öncesi bütün masaları tek tek gezerek, mahalle sakinlerine hayırlı Ramazanlar diledi. Ezanın okunmasıyla birlikte tüm davetliler Konak Belediyesince ikram edilen çorba, fırında tavuk, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan iftar menüsüyle oruç açtı.

BEREKETİN, BOLLUĞUN AYI

İftar sofralarının bereketinin tüm Türkiye’ye yayılmasını isteyen Başkan Pekdaş, “Ben göreve geldikten sonra üç yıldır her Ramazan mahallelerde hemşehrilerimizle buluşuyoruz. İftar sofralarına birlikte oturuyor, oruçlarımızı birlikte açıyoruz. Amacımız Ramazan ayının bereketini, bolluğunu, huzurunu birlikte paylaşmak. Hayırlı Ramazanlar olsun, hayırlı bir Türkiye olsun diyoruz” diye konuştu.

BİRLİKTE OLMANIN GÜCÜ 

Ramazan boyunca Konak’ın farklı mahallelerinde iftar sofrası kuracaklarını dile getiren Başkan Pekdaş, “Bugün Ramazan ayının ilk günü ve biz kadim şehir İzmir’in en eski mahallerinden birisi olan Yeşiltepe Mahallesi’nde hemşehrilerimizle buluştuk. Ramazan dayanışma demek, paylaşım demek, birliktelik ve barış demek. Bu güzellikleri gerçekleştirmek hedefimiz. Sofralarımız paylaşmanın gücüyle daha da zenginleşiyor. Bir arada olmanın gücünü, dayanışma halinde olmanın kuvvetini yaşıyoruz” dedi.

DEVAMI GELECEK

Yeşiltepe Muhtarı Ayşin Eker de, mahallelerinde ilk kez böylesi güzel ve anlamlı bir etkinliğin düzenlendiğini belirterek, “Ben 62 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Bu akşam çok duygulandım. Çok mutluyum. Konak Belediyesi’ne, Başkanımız Sema Pekdaş’a ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Çok emek verdiler. Semt sakinlerimiz de bu akşam gelerek Ramazan bereketine ortak oldular. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Konak Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçenin farklı noktalarında kuracağı iftar sofralarıyla Konaklıları aynı sofrada buluşturmaya devam edecek. (İHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.