TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İlklerden olacağız”

IEEE-ICET, Uluslararası Mühendislik ve Teknoloji Konferansı’nın ikincisi Altınbaş Üniversitesinin desteğiyle Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 08:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İlklerden olacağız”

Konferansın açılış konuşmasını yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, 4.5G ihalesiyle 5G’nin de önünün açıldığını hatırlatarak, "5G’nin kullanımıyla ilgili ODTÜ, Bilkent, Hacettepe üniversitelerimizle, Turkcell, Vodafone, Türk Telekom işbirliğiyle bir test sahası oluşturuldu. Bu sahada 5G’nin ilk denemeleri yapılacak. 100 bini aşkın öğrenci, sağlık kuruluşları 5G, tüm Türkiye’de yaygınlaşmadan bu vadide ilk denemelerini yapacaklar” dedi.

Konferansın ardından değerlendirmede bulunan Altınbaş Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Oğuz Bayat, teknoloji ve mühendislik alanında uluslararası bir konferans gerçekleştirdiklerini söyledi.

“5G'NİN ÖNÜNÜ AÇMIŞTIK”

4.5G’yi son nokta olarak görmediklerini vurgulayan Sayan, “4.5G ihalesiyle biz 5G’nin de önünü açmış olduk. 5G esasında bütün haberleşme teknolojilerinde adeta çığır açacak. 2G ile sadece telefonlar arasında ses haberleşmesi vardı. 3G’de data biraz kullanılmaya başlandı. 4.5G ise hayatımız birçok alanında var oldu. Evden çıkarken cüzdanınız unutsanız geri dönmüyorsunuz ama cep telefonu için geri dönüyorsunuz” diye konuştu.

“TEST SAHASI KURULDU"

5G’nin 2020 yıllarında ticari olarak ilk uygulamalarını görmeye başlayacaklarını kaydeden Sayan, “Dünyada 5G kullanan ilk ülkelerden birisi biz olacağız. Bunu yapabilmek için de çalışmalara başladık. 5G’nin standartlarında, patentlerinde birçok ülke şu an bizde çalışma yapmaktadır. Geçtiğimiz yıl 4.5 G ihalesinin hemen ardından 5G Türkiye Forumu’nu kurduk. 5G’nin kullanımıyla ilgili bir test sahası oluşturduk. ODTÜ, Bilkent, Hacettepe Üniversitelerimizle, Turkcell, Vodafone, Türk Telekom iş birliğiyle bir test sahası oluşturuldu. Bu sahada 5G’nin ilk denemeleri yapılacak. 100 bini aşkın öğrenci, sağlık kuruluşları 5G, tüm Türkiye’de yaygınlaşmadan bu vadide ilk denemelerini yapıyor olacaklar. Ankara’da böyle, İstanbul’da birçok üniversiteyle görüşmelerimiz devam ediyor. Onları da projeye dahil edeceğiz” dedi. (İHA/ANTALYA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.