TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İspanyol zeytinyağı tadım uzmanı İTB’de eğitim verdi

İzmir Ticaret Borsası zeytinyağı tadım paneli adayları, İspanyol tadım uzmanı Luz Maria Martinez Cuevas’dan ileri düzey tadım eğitimi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2017 08:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
 İspanyol zeytinyağı tadım uzmanı İTB’de eğitim verdi

Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar, sertifika almaya hak kazandı. 10-14 Temmuz arasında gerçekleştirilen eğitimde, zeytinyağının karakteristik özellikleri eşik testi ile tadımcıların algılama eşiği ölçüldü ve yoğunluk değerlendirme metodu ile panelde yer alabilecek tadımcılar belirlendi.  Duyusal nitelik özellikleri üzerine edindikleri bilgi ve becerileri güçlendirilen katılımcılar, ISO/IEC 17025:2005 standardına uygun olarak duyusal tadım laboratuvarlarının akreditasyon gereklilikleri hakkında ve tadım tekniklerinin geliştirilmesi konularında da bilgilendirildi.

TEKNİK DESTEK

Eğitimi değerlendiren İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Zeytinyağı ilimiz ve ülkemiz için olduğu gibi Borsamız için de önemli bir ürün. Zeytinyağı üretim ve ticareti konusunda faaliyet gösteren 200’den fazla üye firmamız var. İşlem hacmi açısından da ticaret borsaları arasında ilk sırada yer alıyoruz. Amacımız, başta üye firmalarımız olmak üzere sektöre duyusal analizler konusunda başarılı şekilde hizmet verecek bir tadım panelini oluşturmak. Zeytincilik Araştırma Enstitüsü projemize önemli bir teknik destek sağlıyor. Konusunda uzman Luz Maria Martinez Cuevas tarafından verilen ileri düzey eğitim ile çalışmalarımızda önemli bir aşamayı geride bıraktık. Bundan sonraki çalışmalarımız, panel grubumuzun ulusal düzeyde akreditasyonu ve yurtdışında Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından tanınırlığının sağlanması üzerine yoğunlaşacak” dedi.

TEMEL BİLGİLER

Temel tadım eğitimleri, zeytinyağının kalite parametrelerinden biri olan duyusal analizleri yapabilecek bir tadım panelinin oluşturulması çalışması kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Zeytincilik Araştırma Enstitüsü uzmanlarının desteğinde bir süredir İzmir Ticaret Borsası’nda gerçekleştiriliyor. Adaylar  eğitimlerde, genel zeytin yetiştiriciliği ve yağ üretim teknolojileri, zeytinyağı kalitesi ve zeytinyağı sınıfları, duyusal analiz konusunda temel bilgiler, zeytinyağında negatif ve pozitif özelliklerini kapsayan teorik bilgiler alırken öte yandan çeşitli özelliklerdeki zeytinyağlarının tadımını yaparak duyusal analiz konusundaki yeteneklerini geliştiriyor. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.