TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyilik bu atölyeden yayılacak

Mavibahçe’de açılan İyilik Atölyesi’nin açılış kurdelesini Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar kesti. Sadece down sendromlu gençlerin çalıştığı atölye kendi kaynağını kendisi yaratmayı hedefleyerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İyilik bu atölyeden yayılacak

NİLGÜN TAZE

Sadece down sendromlu gençlerin çalıştığı İyilik Atölyesi Mavibahçe C Blok’ta hizmete açıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın kurdelesini kestiği açılışa projenin yaratıcısı JP Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Demir, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Down Sendromu Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu, Pınar Karşıyaka’nın basketbolcuları Berk Uğurlu, Egemen Güvenç, İnanç Koç ve Becker Spor’un altyapı kız basketbol takımı oyuncuları katıldı.

Down sendromlu Başdanışmanı Deniz Polat ile birlikte açılışa katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar yaptığı konuşmada, “Tüm engelli bireylerimize her zaman özel bir ilgi gösteriyoruz. Belediye olarak onların dik yaşamalarını kolaylaştırıcı pek çok projeye bugüne kadar imza attık. Kendisi de down sendromlu olan başdanışmanım Deniz Polat ile aranızdayım. Kendisi bana her konuda yardımcı olmaya devam ediyor. Son yıllarda down sendromlu bireylere yönelik artan farkındalığı mutluluk verici buluyor ve bu konuda yapılan en küçük çalışmayı canı gönülden destekliyorum” dedi.

BAĞIŞ İSTEMİYORUZ

Projenin yaratıcısı JP Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Demir, İyilik Atölyesi’nin kendi kaynağını kendisinin yaratmasını ve sürdürülebilir olmasını hedeflediklerini belirterek, “Proje çalışanlarının başka sosyal projelerle kazancını paylaşmasını önemiyorum. İyilik Atölyesi’nin kartopu gibi büyüyerek ve içine olabildiğince çok ihtiyaç sahibini alarak gelişmesini istiyoruz. İyilik Atölyesi bu beklentilerin tümünü içinde barındıran bir proje. Bu işletmeden hiçbir kar beklentisi olmadan, önce kendi kendisine yeten daha sonra toplumun farklı kesimlerine de değer katan ve bunu sözde değil, özde yaparak gerçekleştiren bir yapı kurguladık” açıklamasını yaptı.

“KENDİMİZE YETECEĞİZ”

Kendi kendine yeter bir şekilde ayakta kalmayı başarmanın yolunun duyarlı insanların katkıları ile mümkün olabileceğini açıklayan Demir, “Müşterilerimize en önemli tavsiyemiz buraya gelerek keyifli anlar geçirmeleri ve aileleri ve sevdikleri ile birlikte olmaları. Burada alacakları hizmetin kalitesi ve o hizmetin karşılığı, rakiplerimizden çok daha avantajlı olacak. Bu konuda iddialıyız. Hiçbir müşterimizden olması gereken seviyenin üzerinde bir anlayış beklemiyoruz. Bağışla ayakta durmak gibi bir hedefimiz de hiçbir zaman olmayacak. Kendi kaynağımızı kendimiz yaratacak ve bunu diğer ihtiyaç sahipleri ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.

“ÖZGÜVEN GELİŞTİRİYOR”

İzmir Down Sendromu Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu ise, down sendromunun bir hastalık değil, farklılık olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de yaklaşık 100 bin down sendromlu birey olduğu tahmin ediliyor. İyilik Atölyesi gibi projelerle bu bireylerin yaşamlarında çok önemli değişiklikler gerçekleşti. İyilik Atölyesi çocukların aileleriyle birlikte sigortalı olarak çalıştığı, maaş aldığı, sürekliliği olan bir proje. Çocuklarımıza adeta bir özgüven patlaması yaşatan bir yapı olması bakımından farklı bir konsept. Çocuklarımız burada her gün toplumla iç içe ve iletişim halinde. Sipariş alıyor, hizmet ediyor, tatlı bir telaş içinde sürekli koşuşturuyor. Dışarıdan gözlemlenen mutluluklarının yanında onların kişilik ve duygularına olan katkılarını özellikle bilmenizi istiyorum” şeklinde konuştu.

Kurdele kesiminin ardından açılan İyilik Atölyesi’nde, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Pınar Karşıyaka’nın basketbolcuları Berk Uğurlu, Egemen Güvenç ve İnanç Koç, Becker Spor’un altyapı kız basketbol takımı oyuncuları İyilik Atölyesi’nin çalışanları ve aileleri birlikte sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.