TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyilik peşinde koşacak

İzmir’de yaşayan tekerlekli sandalye koşucusu Özgür Yetkin, 12 Kasım’daki 39. İstanbul Maratonu’nda kendi gibi engelli bireylerin tekerlekli sandalye hayallerini gerçekleştirebilmek için koşacak

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İyilik peşinde koşacak

E. ÇAĞLA GENİŞ / ÖZEL HABER

2007 yılından bu yana İstanbul Maratonu’nda yer alan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), bu yılki maratonda “Yol Arkadaşım Olur Musun?” sloganıyla; ağır engel grubu içinde yer alan ortopedik engelli bireylerin hayatını nispeten kendi idame ettirebilmesinin ön koşulu olan akülü tekerlekli sandalye temin edebilmek için koşuyor. Yardımseverlik koşusu kapsamında yapılacak bağışlar, Türkiye’nin 81 ilinde hareket özgürlüğüne ihtiyaç duyan binlerce engelli vatandaşın, akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı için kaynak oluşturacak. Yardımseverlik koşusuna katılacaklar arasında İzmir’den de çok sayıda sporcu yer alıyor. Onlardan biri de Karşıyaka One Team ekibinin tekerlekli sandalye koşucusu Özgür Yetkin.

ENGELLİ SPORCUDAN “İYİLİK” KOŞUSU

Maratondaki 36 tekerlekli sandalye koşucusundan biri olan 41 yaşındaki Özgür Yetkin, engeline rağmen sosyal hayatı ve azmi ile eve hapsolan engelli bireyler için önemli bir örnek teşkil ediyor. 2 yaşında geçirdiği havale sonucu yürüme yeteneğini kaydeden Özgür, engelini kendi bireyselliğinden çıkararak, farkındalık artırmak için rol üstleniyor. Dünyanın en büyük yardım koşularından biri olan Wings For Life sayesinde koşu ile tanışan engelli sporcu, bu seneki yarışta kendisinin tekerlekli sandalyesini çekerek koşan antrenörü Gökmen Aras ile birlikte yarışıp birinci olmuşlardı. 2016-2017 yıllarında tekerlekli sandalye koşusu dallarında düzenlenen yarışlarda çeşitli dereceler elde eden Özgür, 12 Kasım’da düzenlenecek 39. Vodafone İstanbul Maratonu’nda kendi gibi engelli bireylerin tekerlekli sandalye hayallerini gerçekleştirebilmek için koşacak. Maratonda toplanan bağışlarla alınan tekerlekli sandalyeler çok sayıda engelliye umut olacak.

KATKIM OLSUN İSTEDİM

Kendi gibi koşmak isteyen fakat tekerlekli sandalyesi bulunmadığı için yarışlara katılamayan ve eve hapsolan engellilere destek olabilmek amacıyla İstanbul Maratonu’nda koşacağını dil getiren Yetkin, “İzmir’de 9 Eylül Yarı Maratonu’nda, sevgili hocam Gökmen Aras’la beraber koşarak ciddi doğrultuda farkındalık yaratmayı başardık. Karşıyaka One Team’de herkes için, birbirinin kalbine dokunma fırsatı doğdu ve spor konularıyla ilgili olarak özelikle kendim gibi engelli sporculardan yola çıkılarak diğer spor yapmayan ya da yapmak isteyip de çeşitli handikapları aşamayan engelli dostlarım ve elbette sağlıklı herkes için farkındalık oluşturmak istedik. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) bildiğim kadarıyla ihtiyaçları karşılamak üzere akülü tekerlekli sandalye ve manuel tekerlekli sandalye konusunda bağış toplamak üzere. Ancak Karşıyaka One Team olarak, yapılacak bağışların önemini her fırsatta tekrarlıyoruz. Engelli kardeşlerim için hem maratonda koşacağım, hem de bağışlar konusunda destek topluyorum” ifadelerini kullandı.

NE MUTLU BANA!

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla çok sayıda insana ulaşarak bağış kampanyasına destek isteyen Yetkin, şunları söyledi: “Çevremdekilere kampanyaya destek vermeleri için çeşitli yollarla çağrı yapıyorum. http://www.adimadim.org/ sitesinde https://ipk.adimadim.org/kampanya/CC20588 linkini tıklayarak bağış yapılabilirler. Bağışlarınız tekerlekli sandalye ihtiyacı olanlara gidecek. Kendim de sporcu sandalyesine ihtiyacım olduğu halde ben bir başkası için koşarak onun hayaline dokunmak istiyorum. Toplumsal olaylarda böylesine birlik içinde yapılan küçük dokunuşların nasıl büyük sonuçlar verdiğini anlamamız gerekiyor.”

KOLLARIYLA PEDAL ÇEVİRECEK

Yetkin, engelli bireyler konusunda toplumda farkındalığı artırmak farklı çalışmalar da planlıyor. Handbike olarak bilinen ve pedalın kol gücüyle çevrildiği özel bir bisiklet türüyle İzmir'den Ankara'ya gitmeyi amaçlayan Özgür, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kadar ulaşıp hazırladığı kapsamlı bir engelli raporunu milletvekillerine teslim etmeyi planlıyor. Projenin hayata geçmesi için sponsora ihtiyacı olduğunu söyleyen Yetkin, pek çok firmayla irtibata geçtiğini fakat yanıt alamadığını söyledi. Gerçekleştirmek istediği sosyal sorumluluk projesi ile ilgili konuşan Yetkin, “Bu tarz bisikletlerin normal bisikletler gibi müsabaka boyutuna taşınması ve paralimpik oyunlara katılabilmek adına söz konusu branşın Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından tanınmasını sağlamak istiyorum. Ülkemizde de bununla ilgili yarışlar olsun, etkinlikler düzenlensin” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.