TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZDENİZ’e destek ziyareti

Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası, 13 gündür grevde olan İZDENİZ işçilerini ziyaret ederek; Tek-Gıda İş Sendikası olarak greve tam destek olduklarının mesajını verdi

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZDENİZ’e destek ziyareti

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Yaklaşık 2 haftadır grevde olan İZDENİZ işçilerinin mağduriyetleri bir türlü giderilemedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile süregelen anlaşmazlık sonrası iki tarafında anlaşmaya yanaşmaması nedeniyle grevin ne zamana kadar süreceği ise belirsizliğini sürdürüyor. Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası (Tek-Gıda İş Sen) 7 Nolu Şube, dün grevde olan denizcilere destek olmak amacıyla bir ziyaret düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZDENİZ’deki arkadaşlarının 13 gündür grevde olduğunu söyleyen Tek-Gıda İş Sen 7 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Bircan, “Burada 13 gündür İzmir halkı deniz ulaşımını kullanamıyor. Bizimde 2. dönem toplu sözleşme dönemimiz başladı. Bizim iki yıl önce yaşadıklarımızı bugün İZDENİZ’e bağlı çalışan arkadaşlar yaşıyorlar. Yani biz sendikalar olarak aslında hiçbir zaman grev yapmaktan yana değiliz. Ama grevde işçi sınıfının elinde kalan son çare, anayasal hakkımız. Yani haklarımızı alabilmek için işverenlerin karşısında kullanabileceğiz tek kozumuz grev!” diye konuştu.

“KİTLESEL ZİYARETLER OLACAK”

Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten yöneticilerin çalışanların emeğinin hakkını vermekte cimrilik yaptıklarını vurgulayan Halil İbrahim Bircan, “Sayın Aziz Başkana buradan sesleniyorum. Buradaki insanlar, öyle abartı taleplerde bulunmuyorlar. Bir orta yol bulunabileceğini düşünüyorum. Teklif ettikleri denizdekine 0, karadakine ise yüzde 9,5. Böyle bir anlayışı biz kabul etmiyoruz. Sosyal-Demokrat bir belediyenin böyle bir teklifle gelmesi hiç doğru bir şey değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi, işçi hakları ve çalışma koşulları anlamında örnek olması gerekiyor. Fakat maalesef aynı şeyi bizde yaşamıştık. Şimdi ne olacak yine belli değil. Yani İzmir halkına 13 gündür yapılan ve daha ne kadar süreceği belli olmayan bu çile çok kötü bir şey olarak görüyoruz. Şimdi arkadaşlardan aldığım bilgiye göre geçen 13 günlük sürede İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir geri dönüş olmuyor. Ne arayan var ne de soran. Bir teklifle gelirsiniz kabul olur ya da olmaz. Ama bu grevi bitirmek için ortada herhangi bir teklif yok. İzmir Büyükşehir Belediyesinin İzmir halkına bunu yaşatmaya hakkı yok. Sayın Aziz Kocaoğlu’na çağrımızdır. Lütfen sendika başkanlarını, işçi temsilcilerini alsın karşısına konuşsun. Kendisi birebir dinlesin. Çünkü maalesef bürokratlar Aziz Kocaoğlu’na farklı bilgiler aktarıyor. Umarız bu grev bir an önce tamamlanır. İşçi kardeşlerimiz alın terlerinin karşılığını alabilirler. Bizde Tek-Gıda İş Sendikası yönetim kurulumuzla buraya bir ziyaret yaptık. Eğer bu grev ilerleyen zamanlarda uzarsa, sendikalar olarak kitlesel ziyaretler olacaktır. Dolayısıyla bu işin bir an önce bitirilmesini istiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.