TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir buluşmaları Karşıyaka’da

Genel Koordinatörlüğünü Prof.Dr. Erkan Sevinç’in yaptığı İzmir Buluşmalarının 19.su Karşıyaka’da gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 06:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir buluşmaları Karşıyaka’da

SULTAN GÜMÜŞ

17 Kasım’da tüm Türkiye’de vizyona girecek olan “Bizim Küçük Günahlarımız” filminin yönetmeni ve başrol oyuncularının onur konuğu olarak katıldığı kahvaltılı etkinlik Karşıyaka Nikah Sarayı’nın üst katındaki Kent Restoran’da yapıldı. Etkinliğe Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’da katılım gösterdi.

Açılış konuşmasını yapan ve İzmir Buluşmalarının koordinatörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Erkan Sevinç, “Bizim Küçük Günahlarımız bir yerde bir Karşıyaka filmi. 17’sinde vizyona girecek. Tamamen bağımsız bir filmdir. Herhangi bir dernek ya da kuruluş tarafından düzenlenmedi. Amaç İzmir’de bir hareketlenme yaratmak, sanatı Karşıyaka’da buluşturmak. Her zaman Atatürk’ten, Cumhuriyetten, özgürlükten ve sanattan yanayız” dedi.

FİLME SAHİP ÇIKMALIYIZ

Kahvaltı eşliğinde gerçekleştirilen toplantıda Hüseyin Mutlu Akpınar da konuşmasını yaptı. Akpınar, İzmirliler olarak filme sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak şunları ekledi: “İzmir Buluşmalarının 19.sunu gerçekleştirmek istedik. İzmir’de çok büyük değerler yetiştirdik. Değerlerimizin İzmir’de kök salmasını umuyoruz. İzmir’de yaşayan, burada doğan birçok insana önemli görevler düşüyor. Özellikler kent yöneticileri çok önemli bu noktada. Karşıyaka Belediyesi olarak sanat çalışmalarına önem veriyoruz. Karşıyaka’mızın her sokağında vefa, sanat, aşk görürsünüz. Karşıyaka bir kültür, sanat, spor ve özgürlük yeri olmalı. Karşıyaka her şeyden önce yaşayan bir yer olmalı. Biz Karşıyaka olarak İzmir’imizi hem ulusal hem de uluslararası platformda en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Halkın gücünün önünde kimse karşı koyamaz.”

Akpınar, “Atatürk’ün 100 yıl önce söyledikleri şu an geçerliliğini koruyor. Yurtta barış, cihanda barış. Bugün de bunu istiyoruz. Atatürk sanat alanında da devrim yapmıştır. Kadın sanatçılar, edebiyatı, opera ve baleyi de desteklemiştir. Mustafa Kemal’e olan özlemimiz gün geçtikçe artıyor. Bize düşen görev de onun devrimlerini yaşatmak. Bunu sanatla da yapalım. Yaşasın sanat ve sanatçılar” diye konuştu.

Film üzerine de konuşan Akpınar, “Evet, hepimizin küçük günahları vardır. Filmi bende izleyeceğim. Bir İzmir filmi olarak bu filme sahip çıkmalıyız. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” cümlelerini kullandı.

Filmin yönetmenlik ve senaristlik koltuğunda oturan Mehmet Kütük ise, “İzmir’de proje çekmek her anlamda çok zor. Kendi bütçemizle çektik. Oyuncuların çoğu öğrenciydi. Bu yüzden zaman sıkıntımız da oldu. Ama bir şekilde bitti. Önceki günde galamızı yaptık. İzmir’den beklentim, sanatı desteklemeleri. Özellikle de sponsor anlamında. İzmir’de çok iyi yetenekler var ama hepsi İstanbul’a gidiyor. Buraya sahip çıkmıyorlar. İstanbul gibi bir potansiyel yok. İzmir’den kaçılmaması lazım” ifadelerine yer verdi.

Film hakkında

Mehmet Kütük’ün yazıp yönettiği “Bizim Küçük Günahlarımız” oyuncularından set işçilerine kadar tamamen İzmirli bir grup sinemasever tarafından oluşturulan bir film.  Filmde birbirinden bağımsız gibi görünen fakat çeşitli rastlantılarla kaderin aynı potada erittiği hayatlar ve maceralar konu ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda Kavak Yelleri dizisinde rol alan Altın Mikrofon ödüllü Sumru Topuz ve Savaş Özkul’un başrolünde yer aldığı filmin kadrosunda Oğuzcan Ulu, Bahar Dokur ve Deniz Aksaya da boy gösteriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.