TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir futboluna genel bakış

İzmir’de bu hafta derbi heyecanı yaşandı. Asırlık çınarlar Karşıyaka ve Altay TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta karşı karşıya geldi. İzmir’i Süper Lig’de temsil eden Göztepe ise Bursa deplasmanından puan çıkarmayı başardı

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 07:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir futboluna genel bakış

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Futbolda bu haftasonu çeşitli liglerde mücadele eden İzmir takımları genel olarak başarılı bir grafik çizdi. Haftanın en önemli maçında İzmir’de Atatürk stadında asırlık çınarlar Karşıyaka ve Altay karşı karşıya geldi. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk yarışında olan Altay ve aynı grupta küme düşmeme mücadelesi veren Karşıyaka’yı bir araya getiren maçta sahadan Altay galibiyetle ayrıldı. Zirve yürüyüşüne devam eden Altay, bu haftayı Gümüşhanespor’un ardından averajla ikinci sırada kapattı. Karşıyaka’da kötü gidişe ise bir türlü dur denilemiyor. Devre arasında takıma transfer ile müdahale edilmezse Karşıyaka bu yıl da küme düşebilir. Süper Lig’de İzmir’i temsil eden Göztepe deplasmanda Bursaspor’a konuk oldu. Bursa deplasmanından puanla dönen Göztepe en azından haftayı puansız kapatmamış oldu.

ALTINORDU EVİNDE KAYIP

Bu hafta evinde Akın Çorap Giresunspor’u ağırlayan Altınordu, sahadan beraberlikle ayrıldı. Kendi sahasında 2-0 öne geçen Altınordu bu avantajını koruyamadı. Bu sezon kendi evinde oynadığı 6 maçta sadece bir galibiyet elde eden Şeytanlar, diğer maçlarda ise bir mağlubiyet yaşarken dört maçtan da beraberlikle ayrıldı. Kırmızı Lacivertliler evinde oynadığı son üç maçı da kazanamadı. Ligde ise son 5 maçtır galibiyete hasret kaldı. Altınordu’nun evinde oynadığı maçlarda bu kadar kolay puan vermemesi gerekiyor. Genç ve tecrübesiz olan bu kadro ligin ikinci yarısında bu puanları arayabilir.

MENEMEN’İN ZİRVE İNADI SÜRÜYOR

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta liderlik hesapları yapan Menemen Belediyespor geçen hafta deplasmanda Sivas Belediyespor'a 1-0 yenilerek zirve yarışında yara almıştı. Menemen Belediyespor, bu hafta kendi sahasında konuk ettiği Tuzlaspor'a ise puan fırsatı tanımadı. 3-0 gibi net bir skorla sahadan ayrılan Menemen Belediyespor, yenilenen ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in ismini alan statta ilk kez taraftarının karşısına çıkmanın da heyecanını yaşadı. Ligin başından bu yana zirve hesabı yapan ve zirveyi kovalayan Menemen Belediyespor bu performansını devam ettirmesi halinde gelecek yıl İzmir’i Altınordu ile birlikte TFF 1. Lig’de temsil edebilir.

BUCA TEHLİKE HATTINA YAKIN

2. Lig Kırmızı Grup’ta Menemen Belediyespor’un aksine zor günler geçiren Bucaspor bu hafta evinde ağırladığı Bodrum Belediyespor’a 1 puan verdi. Bir türlü istikrarlı sonuçlar alamayan ve tehlike hattının yakınında dolaşan Bucaspor’da işler şimdilik iyi gitmiyor. Düşme hattına yakın duran Bucaspor’un buralardan bir an önce tırmanışa geçerek kurtulması gerekiyor. 7 puanlı Tuzlaspor ile arasında 3 puan fark olan Bucaspor’un dikkatli olması ve takıma gerekli müdahaleleri ivedilikle yapması Buca’nın lehine olur.

TİRE GALİP, BERGAMA MAĞLUP

İzmir’i TFF 3. Lig 1. Grupta temsil eden Bergama Belediyespor, haftayı kendi evinde mağlubiyet ile kapatırken 3. Lig 2. Grupta temsil eden Tire 1922 Spor ise haftayı galibiyet ile kapattı. Kendi evinde Batman Petrol Spor AŞ’ye mağlup olan Bergama Belediyespor, tehlike hattının tam üstünde yer alıyor. Tehlike hattında bulunan Yomraspor ile aynı puanda yer alan Bergama Belediyespor’un bir an önce tedbir alıp bu bölgeden kurtulması gerekiyor. Gerekli tedbirler alınmazsa Bergama Belediyespor ligin ikinci yarısında korkulu rüyalar görebilir. Turgutluspor deplasmanından üç puanla dönen Tire 1922 Spor ise büyük iş başardı. Ligin ikinci sırasındaki rakibini kendi evinde mağlup eden Tire 1922 Spor orta sıralarda kendine yer buldu. Liderle 6 puan ve playoff barajı ile arasında 2 puan fark olan Tire 1922 Spor gelecek adına ümit veriyor. Ligin ikinci yarısında yeni stadyumu ile Tire 1922 Spor’un üst liglere doğru tırmanması hiç sürpriz olmaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.