TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir siyasetinde “Atatürk” tartışması

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın, 10 Kasım’da üzerinde parti logosu bulunan Atatürk posteri dağıtması tartışmalara neden oldu. İl Başkanı Bülent Delican, “Biz parti propagandası yapmadık” diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 07:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir siyasetinde “Atatürk” tartışması

E. ÇAĞLA GENİŞ

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79’uncu yıl dönümü nedeniyle bir gazete aracılığı ile İzmir’de 100 bin kumaş poster dağıtmasına CHP’li bazı isimlerden tepki geldi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Gazeteyi kapatsın, AK Parti Yayın Organıdır yazsınlar” derken, Mustafa Balbay ise, “İzmirliler bu numaraları yemez” yorumunda bulundu. Poster üzerindeki AK Parti İzmir İl Başkanlığı logosu ise tepki çekti.

AK PARTİ CEPHESİNDEN YANIT

Eleştirilere yanıt veren AK Parti cephesi, CHP’nin “Atatürk” söylemini kendi tekelinde tutmaya çalıştığını dile getirerek, bu siyaset anlayışından vazgeçmeleri gerektiğini kaydetti. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “CHP, halkı milli ve tarihi değerlerimiz üzerinden kutuplaştırdığı ve üretmediği sürece iktidar olamayacak. Partilerinin kurucu önderleri olan Atatürk’ü sembolize etmekten öteye geçemiyor” dedi. İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, “Atatürk bizim milli bir değerimizdir bunu sorgulamak kimsenin haddine değildir. Bu iş ve fikir üretme derdinde olmayıp, karalama çalışması peşinde olan CHP zihniyetidir” şeklinde konuştu.

“SİYASETİN SEVİYESİNİ DÜŞÜRDÜLER”

Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülke için milli bir değer olduğunu ve CHP’nin bu değer üzerinden siyasi rant sağlamaya çalıştığını savunan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Bizim Atatürk’e olan sevgimizi kimsenin sorgulaması mümkün değil. Ben ilkokulda Atatürk Oratoryosu’nu ezberleyip müsamerede okumuş biriyim. Hiçbir zaman Atatürk’ün bu ülkeye ve Cumhuriyet’imize yaptıkları ile ilgili partimizde bir sorgulama yapılmadı. Bu mantıksız, manasız ve bizi bir şekilde ötekileştirmeye çalışan bir anlayıştır. İş ve fikir üretme derdinde olmayıp, karalama çalışması peşinde olan CHP zihniyetidir. Atatürk bizim milli bir değerimizdir bunu sorgulamak kimsenin haddine değildir. Buradan siyaset yapmasınlar şık durmuyor. Türkiye’nin çimentosu ve millet olma bilincidir Atatürk. Bu temel ilkelere kimse dokunamaz. CHP’nin, ‘Buralardan insanları kışkırtarak siyasi rant elde edebilir miyiz’ söylemlerine kulak asmamak lazım. Siyasetin seviyesini çok düşürdüler” dedi.

“PARTİ PROPAGANDASI YAPMADIK”

Delican, 10 Kasım’da bir gazete aracılığıyla üzerinde parti logosu bulunan Atatürk posteri dağıtmalarının ardından gelen eleştiriler için ise şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79’uncu yıl dönümünde çok özel bir şey yaptık. Bunu geniş kitlelere ulaştırmak için de bir gazete ile anlaştık. Bu gayet doğal… Atatürk, milli bir değer ve milli bir değer üzerinde herkes mutabık olur. Biz orada parti propagandası yapmadık, sadece yaptığımız bir işin insanlarla paylaşılmasını istedik; buna biz ön ayak olduk. AK Parti İzmir İl Başkanlığı olarak bunu planlayıp programladığımız için posterin üzerine logomuzu koyduk.”

“BOYNUMUZUN BORCU”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise, “Vatanımızı yok olma tehlikesinden kurtararak bizlere özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onurunu kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, daima gönlümüzde yaşayacaktır. Atatürk’e ve ilkelerine olan inanç, güven ve bağlılığımız, sarsılmadan sonsuza kadar sürecek. Fakat Atatürk’ün kurduğu CHP ile bugünün CHP’si arasında dağlar kadar fark var. İzmir’deki görevimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü CHP’den kurtarmak olacak. Bu bizim boynumuzun borcu. CHP, halkı milli ve tarihi değerlerimiz üzerinden kutuplaştırdığı ve üretmediği sürece iktidar olamayacak. Bugün sahip olduğumuz iktidar gücü, bu dirilişin ve Atatürk’ün çizdiği yolun, Cumhuriyet nimetlerinin eseri ki; biz bu gücü yine millet için, vatan için kullanıyoruz. Ama CHP’liler; aynı zamanda partilerinin kurucu önderleri olan Atatürk’ü sembolize etmekten öteye geçemiyor.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.