TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de çiçekler açtı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da kenti mevsimlik çiçeklerle donatmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de çiçekler açtı!

Baharın gelmesiyle kent, çiçekler ve yemyeşil ağaçlarıyla adeta tablo gibi süslendi Çeşitli bölgelerdeki yeşil alanlara rengarenk çiçekler dikerek kentin çehresini değiştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’i adeta bir kır bahçesine dönüştürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin caddelere, refüjlere, parklara ve yol kenarlarına diktiği çiçekler, baharla birlikte renk cümbüşüne dönüştü. Kendilerini rengarenk parklara ve alanlara atan İzmirliler, hem güneşin hem de bu görsel şölenin keyfini çıkardı.

5.5 MİLYON ADET ÇİÇEK

Park ve bahçelerdeki yaklaşık 800 personelle yaz aylarına yoğun bir biçimde hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kentin farklı noktalarına 5.5 milyon adet mevsimlik çiçek, 25 bin adet de ağaç dikecek.

GÜZEL KOKULAR KENTİ SARACAK

Mevsimlik çiçeklerin Bayındır ile Urla Bademler’deki tarımsal kalkınma kooperatiflerine bağlı üreticilerden alındığını hatırlatan Büyükşehir yetkilileri, “Bu gösterişli çiçekler, etrafa güzel kokular yaymasının yanı sıra sürekli değişen ve sıcak renkleriyle kenti bir tablo gibi süslüyor. Nisan ayından itibaren kadife, pervane, petunya, zinya, begonya, pervane, melampodyum, pentas ve ipek gibi türlerden oluşan yazlık mevsimlik çiçeklerin dikimlerini gerçekleştireceğiz. Bunların yanı sıra da tespih, çitlembik, Amerikan sığla, çınar, erguvan, palmiye, süs elması, süs eriği ve süs armudu gibi ağaç türlerini de dikeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.