TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de dağcılık sporuna yeni bir soluk; Wild Nature

Şehir yaşamından bunalan insanları doğayla buluşturmak, eğitmek ve doğa ile ilgili her şeyi öğretmek için kurulan Wild Nature Dağcılık Kulübü geçtiğimiz cumartesi günü Karşıyaka’da açıldı

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de dağcılık sporuna yeni bir soluk; Wild Nature

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

İzmir’de dağcılık sporuyla ilgilenen vatandaşlar için müjdeli bir haber geldi. Şehir yaşamından bunalıp, dağcılık sporuna gönül verenleri, doğa ile ilgili eğitmek ve doğa ile buluşturmak için kurulan Wild Nature Dağcılık Kulübünün açılışı, geçtiğimiz cumartesi günü Karşıyaka’da yapıldı. Organizasyona katılımın yoğun olduğu gözlenirken, dağcılık sporuyla yakından ilgilenen vatandaşlar kulübün açılmasından memnun olduklarını söyledi Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneği’nin, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) doktorlarından Derya Çetin’in eşi Kazım Çetin’in açtığı Wild Nature dağcılık kulübü, engelli vatandaşları da bir şekilde doğa ile buluşturmayı hedefliyor.

İNSANLARI DOĞAYLA BULUŞTURMAK

2012 yılında başladıkları doğa serüvenine 2017 yılında da devam ettiklerini söyleyen Kazım Çetin, “Dağcılık sporuna hizmet vermek, insanlara doğayı anlatmak, doğanın dili olmak istedik. Şehir yaşamından bunalan insanları doğayla buluşturmak, destek olmak, eğitmek, öğretmek ve insanları geldikleri yerleri yani geçmişte yaşadıkları doğa anayla kucaklaştırmak istedik. Bu uğurda Karşıyaka’nın arka sokaklarında olan beton şehre, doğanın ilk tohumu  ‘Wıld Nature’  ektik. Eğer bu tohum doğaseverlerin desteği ile büyürse insanları betonların arasından kurtarıp şehri  ‘Wıld Nature’  ile yeşillendirmek istiyoruz. Doğa sporları ile vereceğimiz hizmet insanlara biraz daha ekonomik olarak bu doğa sporlarını yaptırmak istiyoruz” dedi.

ENGELLİ BİREYLERİ DOĞAYLA

Öte yandan hedeflerinin başta eğitim vermek olduğunu da dile getiren Kazım Çetin,‘Amacımız spor tırmanışı’ ile ilgili sporculara eğitim vermek, doğa sporcularını doğaya gitmeden önce eğitim, bilgi ve beceri kazandırarak doğa da başına gelebilecek olaylara karşı bilinçli sporcular yetiştirmek ve böylece riskleri en aza indirmek. Dağcıların ve doğa sporcularının bu suretle ulaşabileceği eğitim merkezi olmak istiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın da doğa sporlarında tırmanışlarda yavaş yavaş yerlerini almalarını sağlamak, çeşitli projelerimizle çocuklarımızı, engelli vatandaşlarımızı doğayla tanıştırmak ve eğitmek de istiyoruz. Son zamanlarda ülkemizde hızla yayılan doğa sporlarının olimpik branşlarından olan  ‘spor tırmanışı’ ülkemizden derece elde eden sporcular çıkarıp ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmesi ve derece elde ederek ülkemizin bayrağını olimpiyatlarda dalgalandırmasını da hedeflerimizden bir tanesi. Ayrıca dağcılık ve doğa sporlarının giyim ve doğada barınma ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarının yüksek olması bu sporu yapmakta sporcularımızı zorlamakta, ancak biz Türkiye’de bir ilki ilk defa İzmir’de ‘Wild Nature’  olarak başladık” İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.