TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de gidecek yolumuz kalmadı

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Ercan, denizi daha fazla kullanmak istediklerini belirterek, “Gidecek başka yolumuz kalmadı ama denizimiz ve deniz araçlarımız var. Bunlar daha etkin kullanılmalı” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de gidecek yolumuz kalmadı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Deniz Ticaret Odası meclis toplantısı, meclis salonunda yapıldı. DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ün yurtdışında olması nedeniyle meclis konuşmasını DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Ercan gerçekleştirdi. Orta Doğu’da yaşanan savaş ve dış piyasalar hakkında konuşan Ercan, zorlu bir dönemden geçildiğini söyledi.

İzmir Körfezi’nin her noktasında yeni gemilerin kullanılması gerektiğini açıklayan Ercan, “Denizi daha fazla kullanmak istiyoruz. Çünkü gidecek başka yolumuz kalmadı Ama denizimiz ve deniz araçlarımız var. Bunlar daha etkin kullanılmalı” diye konuştu.

DENİZİ DAHA FAZLA KULLANMALIYIZ

Ercan, İzmir trafiğini rahatlatacak denizden ulaşım modeli olan Alsancak-Bostanlı feribot hattı önerisini yineledi. Konu ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD’ye çağrı yapan Ercan, “Biz denizi daha fazla kullanalım istiyoruz. Biz İzmir Körfezinin her noktasında yeni gemilerimizi kullanmak istiyoruz. Denizi daha fazla kullanmak istiyoruz. İzmir’de gidecek yolumuz kalmadı. Vatandaşlarımız denizi daha fazla kullanmalı. Bu ulaşım tarzının daha fazla yaygınlaştırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

KRUVAZİYERİ ESKİ GÜNLERİNE GETİRMEK İSTİYORUZ

Yaşanan olaylar nedeniyle sezonu tek kruvaziyerle kapatan İzmir’de yeniden kruvaziyeri canlandırmak için firmalarla görüşmelere devam ettiklerini ve tanıtım çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Ercan kararlılık mesajı verdi. Ercan, “Kruvaziyer turizmindeki azalış cari açıkta olumsuz etkiler yarattı. 2 milyonu aşan kruvaziyer yolcusu 500 binleri gördü. İzmir’e gelen 1 gemi bize az da olsa bir umut oldu. Biz bu bir sendeleme dedik. Bunun üstesinden geleceğimizi söyledik. Biz Ankara’da yaptığımız görüşmelerde bu durumu nasıl eski haline getiririz onu konuştuk. İlk olarak bu boşluğu fırsat bilerek yatırım yapalım dedik. İkinci olarak da yurt dışında yapılan olumsuz yatırımlara karşı tanıtım çalışmaları başlayalım dedik. Bizler beklemeyeceğiz. ‘Ne olursan ol gel’ söylemiyle ‘biz kruvaziyeri istiyoruz ve size bunu garanti ediyoruz’ diyerek tekrar Türkiye kruvaziyerini eski günlerine getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.