TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de ilk ders zili çaldı

İzmir’de 2017-2018 eğitim-öğretim yılı, Bornova’daki Dr. Cavit Özyeğin İlkokulunda il protokolünün katıldığı törenle başladı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Kantin ve öğrenci servislerinde denetim devam ediyor. Emniyet Müdürlüğümüz de okul güvenliğini takip edecek” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de ilk ders zili çaldı

KENAN YEŞİL

İzmir’de 2017- 2018 eğitim öğretim yılı açılış töreni, Bornova Dr. Cavit Özyeğin İlkokulunda gerçekleştirildi. Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrencileri pırıl pırıl gözleri ve gülen yüzleriyle karşılamanın heyecanı içinde olduklarını belirtti.

DENETİMLER YAPILIYOR

İzmir’de yaklaşık 850 bin öğrenci ile 50 bin öğretmen ile çalışanın okullardaki yerini aldığını aktaran Yahşi, “Bizler bu mesleği seviyoruz. Özellikle öğrencilerimizin güvenliği, akademik başarısı, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif başarılar elde etmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Tüm öğrencilerimizi ders kitapları sınıflarındaki masalarında hazır olarak bekliyor. Okullarımızın tekli eğitime geçişinde oranımızı artırıyoruz. Kantin ve servislerimizin denetimleri yapılıyor. Emniyetimiz her okulumuzda güvenliği iyi bir şekilde takip edecek” dedi.

İZMİR’İN BAŞARISINI ARTTIRDI

İzmir’in eğitimdeki başarısının geçen yıl arttığını, artışın bu yıl da devam edeceğini kaydeden Yahşi, “Özel eğitime ihtiyaç duyanların hiçbiri evinde kalmayacak. Hepsini eğitimin içine alıyoruz. Kınık’tan Kiraz’a varana kadar tüm özel eğitim öğrencelerini eğitim sürecine aldık” diye konuştu.

FAYDALI BİREY

Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını, verimli ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederek sözlerini başlayan Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan ise, “Bugün itibari ile yaklaşık 90 bin öğrencimizle Bornova’da, 18 milyon öğrencimizle tüm Türkiye’de eğitim ve öğretime başlıyoruz. Ortak gayemiz, öncelikle çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ile donatıp onları yarının zorlu koşullarını en iyi şekilde hazırlamaktır. Çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıktan koruyarak, ailesine, ülkesine ve tüm insanlığa faydalı birer birey olarak yetiştirmeliyiz. Yeni eğitim ve öğretim yılı hepimize hayırlı olsun” dedi.

SINIFLARA ZİYARET

Açılış konuşmalarının ardından okulun 4. sınıf öğrencisi Azra Demirtaş “İlköğretim Haftası” adlı şiiri okudu, öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu. Öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çalan Vali Erol Ayyıldız, İl Mili Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Kaymakam Mustafa Gündoğan, sınıfları ziyaret etti. Birinci sınıf ve anasınıflarını ziyaret eden Ayyıldız ve beraberindekiler çocuklara kitap hediye etti. Vali Ayyıldız’ın sohbet ettiği birinci sınıf öğrencilerinin sıralarının üzerinde 15 Temmuz’u anlatan kitaplar dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.