TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de Leman Sam rüzgarı esecek

Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda 8 Ekim 20.30’da sahne alacak olan Leman Sam İzmirli müzik severlerle birbirinden güzel şarkılarını paylaşacak

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 07:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de Leman Sam rüzgarı esecek

NİLGÜN TAZE

18 dilde söylediği şarkıları, doğa ve hayvanlara olan sevgisi bilinen sanatçı Leman Sam geçtiğimiz Haziran ayında verdiği konserin ardından tekrar İzmir’de sahne alacak.  Türkiye’nin en güçlü kadın seslerinden biri olan Leman Sam uluslararası platformda da ülkemizi başarıyla temsil ederek Portekiz Cumhurbaşkanı Mario Suarez’a, USA Başkanı George Bush’a, Malezya Kralı ve Kraliyet Ailesi’ne de konserler vermişti.

Bu güne kadar yayınladığı 5 albümü bulunmakta olan Leman Sam aynı zamanda Zülfü Livaneli şarkılarını en iyi yorumlayan sanatçılardan biri olma özelliğini taşıyor. Kıyamam Sana, Rüzgar, Anladım ve İlla, Sam’ın geniş kitlelerce çok sevilmesinde rol oynayan önemli çalışmaları arasında yer alıyor.

TEK BAŞINA YOLCULUK

Genç yaşta evlenen şarkıcının Şehnaz ve Şevval Sam isimlerinde iki kız çocuğunun dünyaya gelmesinin ardından yaşanan ekonomik zorluklar ve şiddetli geçimsizlik sonucunda Leman Sam evliliğini noktalayarak tek başına yoluna  devam etmeye karar verdi. İlk albümü olan ve Zülfü Livaneli’nin şarkılarını yorumladığı eserlerden oluşan “Livaneli Şarkıları” isimli albümü 1988’de müzik marketlerde satılmaya başladı. Güçlü yorumuyla müzikseverlerin beğenisini kazanan Sam 1990’da prodüksiyonunu Garo Mafyan’ın yaptığı “Çağrı” albümünü dinleyiciyle buluşturdu. 1992’de yayınladığı Ayak Sesleri isimli albüm, birçok kişiye ulaştı ve döneminin en popüler çalışmalarından biri oldu. 1994’te Eski Fotoğraflar ve 1998’de Vedat Sakman’ın prodüktörlüğünü gerçekleştirdiği İlla albümlerinden sonra sanatçı yeni çalışması için hazırlıklarını sürdürdüğü açıklamasını yaptı.

LEMAN SAM’DAN İNCİLER

“Aşık olur gibi şarkı söyler, şarkı söyler gibi aşık olurum.”

Sadelik, her şeyde sadelik… Kendi benliğinize cevap verirken vicdanınız çok rahat oluyor …” 

“İnsanlar cennete gitmek için onca çaba gösteriyor ama içinde yaşadıkları doğa cennetini hoyratça yok ediyorlar…”

“Her şey doğada gizli… Doğayla baş başa kaldığınız zaman, tek başınıza kaldığınız zaman doğanın müziğini dinliyorsunuz. Tabiat ananın size neler verdiğini fark edebiliyorsunuz. Doğanın sunduklarını görüyorsunuz. Yıldızdan ayrı zevk alıyorsunuz, yeşilden ayrı zevk. Bostanımda bir şeyler yetiştiriyorum, bahçıvanımla ve ondan da ayrı bir zevk alıyorum. Denize giriyorum. Doğanın kucağında beyniniz dinlendiği zaman daha iyi uyuyorsunuz, daha iyi yaşıyorsunuz. Kitap okurken daha rahat okuyor, daha kolay anlıyorsunuz. Ben kendimi doğaya attığım andan itibaren memnun olacağım her şey başlıyor.  Aşkı çok dibine vurarak yaşadığımdan benim için aşık olmak hastalık gibi bir şey. Ciddi hastalık dönemi geçiriyorum. Nekahet dönemi uzun sürüyor. Ondan sonra öyle bir yoruluyorum ki, “Uzun bir süre aşk yaşamayacağım” diyorum ama olmuyor. Zaten benim gibi evine kapalı yaşayan bir insanın kolay kolay aşık olması çok olası değil.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.