TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’den dünyaya açıldılar

İzmir’de babalarının kurduğu atölyede nargile takımı üretimi yapan üç kardeş, Almanya, Hollanda ve Fransa gibi dünya ülkelerine nargile takımı satışı gerçekleştiriyor

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 06:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’den dünyaya açıldılar

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde bulunan atölyelerinde 2002 yılından bu yana nargile takımı üretimi yapan Güner, Murat ve Ümit Bedeloğlu isimli üç kardeşin başarısı dudak ısırttı. 2001 yılında personel taşımacılığı yapan şirketlerinin iflas etmesinin ardından baba Mehmet Bedeloğlu, ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak için kıraathane açmaya karar verdi. Müşterilerin talebi üzerine dükkanına birkaç nargile takımı alan baba Bedeloğlu, zamanla artan talebin ardından nargile takımı imalatı yapmaya karar verdi.

2002 yılında Karabağlar’da atölye açarak üretime başlayan Mehmet Bedeloğlu, bir süre sonra atölyenin işlerini tamamen çocuklarının eline teslim etti. “İzmir Deniz Nargile” ismi ile kısa sürede piyasada başarı yakalayan üç kardeş, Türkiye’nin 81 iline nargile takımı satmaya başladı. Almanya, Fransa ve Hollanda gibi dünya ülkelerinden gelen talep doğrultusunda yurtdışına da açılan üç kardeş, tamamen kendi üretimleri olan nargile takımları ile dünya pazarına girmeyi başardı.

KİŞİYE ÖZEL MARPUÇLAR REVAÇTA

Nargile takımının her bir ürününü atölyelerinde kendilerinin yaptığını, şişesini ise yurtdışından almak yerine Türk firmalarla anlaşarak özel olarak ürettirdiklerini belirten Güner Bedeloğlu, “Nargile takımının tüm üretim gücünü elimize aldıktan sonra müşterilerimize kaliteli ürünlerin yanında kaliteli bir hizmet de vermeye başladık. Ürünlerde bir sorunla karşılaşıldığında teknik destek de veriyoruz. Bu hizmetimizle de diğer üretici firmaların arasından sıyrılarak hızla büyümeye başladık. Nargile kültürünün popülerleşmesiyle, isim yazılı marpuçlar, serler, şişeler gibi ürünlerle tüketici için nargileyi kişiselleştirmeye başladık. Yeni konsept tasarımlarımızla nargileyi sadece kafelerde değil evlere dekor amaçlı sokmayı başardık. Atölyede 11 çalışanımız aranızda kadınlar da var. Paketleme, ambalaj ve marpuç dikiminde bizlere destek oluyorlar. Tamamen kişiye özel tasarımlar yapabiliyoruz. Kimisi Osmanlı figürlerini, kimisi tuttuğu takımla alakalı şeyler olsun istiyor. Doğum günü gibi özel günlerde hediyelik olarak çok tercih ediliyor. Hatta bir müşterimiz, marpuca ‘Benimle evlenir misin?’ yazdırıp onunla evlenme teklifi yapmıştı” dedi.

DÜNYAYA SATIYORLAR

Ürettikleri nargile takımlarına yurtdışından büyük talep olduğunu ifade eden Bedeloğlu, “İzmir Deniz Nargile olarak, kaliteli ürünlerle ve satış sonrası verdiğimiz desteklerle müşteri memnuniyetini üst noktalara taşıyarak kişilere özel tasarımlarımızla onlara kendilerini özel hissettirmeyi amaçlıyoruz. AR-GE çalışmalarımızla trend olmaya başlayan kafelerle birlikte sadece onlara özel tasarımlar çıkararak marka değerlerine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Almanya’dan çok büyük talep var. Bunun dışında Hollanda, Fransa, İsrail gibi ülkelerden yoğun sipariş alıyoruz. Türkiye’de zaten 81 ilde satış yapıyoruz. Normalde birçok firma nargilenin marpucunu suni deriden yapıyor. Biz marpuç yapımında keçi derisi kullanıyoruz; böylelikle daha sağlıklı oluyor. Kullanılan tutkal ve plastik kokusu gelmiyor. Nargile takımı sektöründe öncü atılımlarla piyasanın taleplerine cevap vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.