TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’i çay kokusu sardı

İzmir Tea Festival, İzmir’in tarihi mekanlarından Alsancak Gar’ında çay severleri ve çay dinamiklerini bir araya getirmeye devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2017 07:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’i çay kokusu sardı

E. ÇAĞLA GENİŞ

Çeşitli ülkelerin çay kültürlerini çay severler ile paylaşmak ve çay yanı lezzetlerle festivali zenginleştirmek amacıyla cuma günü Alsancak Gar’da başlayan İzmir Tea Festival, bugün sona erecek. İlk günden çok sayıda ziyaretçinin akın ettiği festivalde; alanında uzman kişiler, gösteri ve sunumlarıyla katılımcılara bilgi vermeye devam ediyor. Lezzet ve eğlence dolu bir hafta sonu deneyimi yaşatan festival kapsamında; tadım ve ikramların yanı sıra tasarım ürünler, interaktif atölyeler, seminerler, akustik konserler, sanat sergisi ve daha birçok ilgi çekici etkinlik düzenleniyor.

RİZE ÇAYI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Festival katılmak için Rize’den gelen “Lazika” markası çalışanı Nazgül Ballı, “3 yıldır Lazika’da çalışıyorum. Festivale Rize’den geldim. El yapımı yeşil çay ve siyah çay üretiyoruz. Çaylarımızı, mayıs ayı sürümünden yapıyoruz. Bu yüzden kalitesi çok yüksek oluyor. Kurutma işlemini ve her şeyini kendimiz yapıyoruz. İsteyenler için beyaz çayımız da mevcut. Festival için bu yıl davet aldık ve ilk kez katılıyoruz. Ürünlerimizin internet üzerinden de satışı var. Çaylarımız ziyaretçiler tarafından çok beğenildi. Bir içen bir kez daha içmek istiyor” ifadelerini kullandı.

MARKALAR ÇAY SEVERLERLE BULUŞTU

Katılımcılar arasında yer alan İzmirli Teapot markasından Zeynep Minareci ise, festival hakkındaki düşüncelerini şöyle aktardı: “Teapot olarak, dünya çaylarının ve çay aksesuarlarının ithalatını, toptan ve perakende satışını yapıyoruz. Türkiye genelinde kafelere, restoranlara ve butik noktalara çay tedarik ediyoruz. Bir İzmir markası olarak çay festivalinin burada olması bizi çok heyecanlandırdı. Biz de elimizden geldiğince organizasyonu düzenleyenlere destek olmaya çalıştık. İnsanlara stantlarımızda bilgilendirmeler yapıyoruz, çay tattırıyoruz. Ziyaretçiler, kış geldiği için bağışıklık sistemini güçlendirici, ödem attıran, kilo verdirici ve stres azaltan çayları soruyorlar.”

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.