TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirim Kart'ta stok krizi devam ediyor

Toplu ulaşımda kullanılan eski kartlar geçersiz hale geldiği için İzmirim Kart almak zorunda olan vatandaşlar bayilerde ve gişelerde kart bulamıyor. Yaşanan sorunun 2 ay kadar daha devam edeceği belirtiliyor

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2017 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirim Kart'ta stok krizi devam ediyor

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

İzmir'de toplu ulaşımda kullanılan eski kartların (Kentkart) 2015 yılından itibaren yerini İzmirim Kart'a bırakması süreci ocak ayında tamamlandı.

İzmirim Kart, 2015 yılında satılmaya başlandı. Ancak, eski kartlar da kullanılmaya devam etti. ESHOT Genel Müdürlüğü, eski kartları kullanımdan kaldırmak için takvim oluşturdu. Kişiselleştirilmiş kartlar, öğrenci, öğretmen kartlarının değişimi gerçekleşti. Eski kartlar 30 Kasım tarihinden itibaren doluma, 31 Aralık tarihinde ise kullanıma kapatıldı.

MAĞDURİYET VATANDAŞIN CEBİNİ YAKIYOR

Eski kartlarını kullanamadıkları için İzmirim Kart satın almak zorunda kalan İzmirliler, bayilerde kart kalmaması nedeniyle mağduriyet yaşamaya devam ediyor. Vatandaşlar bayilerde ve gişelerde İzmirim Kart bulamıyor. Sorunun ESHOT’un yeterli sayıda kart siparişi vermemesinden kaynaklandığı ve 1-2 ay kadar daha sorunun devam edeceği belirtiliyor. Vatandaşlar İzmirim Kart bulamadığından, toplu ulaşım araçlarına binebilmek için 3-5 binişlik bilet almak zorunda kalıyor. 3-5 binişlik biletlerde sonraki binişlerin ücretsiz hale geldiği 90 dakika uygulaması da olmayınca vatandaşların mağduriyeti daha da artıyor.

DOĞAN'DAN İZMİRİMKART KRİZİ İÇİN ÖNERİ

Vatandaştan gelen şikayetler üzerine bayileri gezen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir'in ulaşım ve akıllı kartlar konusunda acemice davrandığını savundu. Vatandaşı mağdur eden kriz çözülene kadar eski kartların yeniden kullanıma açılmasını öneren Doğan, "Bayilere sorunun ne olduğunu sordum. Birincisi dağıtıcı firmanın elinde İzmirim Kart yok. Bayiler, İzmirim Kart yönetiminden kart istiyorlar fakat ‘Kart yok’ deniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ve özellikle akılla kartlar ile ilgili konularda çok acemice davranıyor. Kentkart için kaldırılma kararı alındığında biz meclis üyeleri olarak, Kentkart’ın İzmirim Kart ile ücretsiz olarak değiştirilmesini istemiştik. Bunu çeşitli vesilelerle belediye meclisinde defalarca dile getirmiştik. Yaklaşık 2,5 milyona yakın Kentkart bir anda kullanılmaz hale getirildi. Şimdi ise piyasada İzmirim Kart yok. Buna çözüm olarak kullanımdan kalkan Kentkart’ı yeniden kullanıma açabilirler. Kentkart’a dolum yaptırabilirler. En azından vatandaşlara kalan bakiyeleri kullandırabilirler" diye konuştu.

"ÇÖZÜM ÜRETEMİYORLAR"

İzmirlilerin, Büyükşehir'in tedbirsizliği yüzünden sürekli ulaşımda sıkıntı yaşadığını dile getiren Doğan, kente 16 yıl elektronik temassız akıllı kart hizmetini veren Kentkart Şirketi'nin 2015 yılı Ocak ayında yapılan ihaleyi kaybetmesinin ardından yaşanan krizi hatırlattı. O dönem İzmirlilerin 16 yıl aradan sonra kağıt bilet kullanmak zorunda kaldığına vurgu yapan Doğan, "İzmirliler, Büyükşehir Belediyesi’nin tedbirsizliği yüzünden Kentkart ihaleyi kaybettiğinde çok büyük sıkıntılar yaşadı. İzmir, 16 yıl aradan sonra akıllı kart sisteminden, kağıt bilet uygulamasına geçti. Belediyenin yeteri kadar teknik altyapısı ve yedeklemesi olmadığı için 15 gün boyunca kağıt bilet kullanmak zorunda kalındı. Hem İzmirli hemşerilerimiz mağdur edildi, hem de 15 milyon lirayı aşan bir kamu zararı söz konusu oldu. Ulaşımı yönlendiren birimlerin hem kamu kaynaklarının israf edilmesine, hem de kamu kaybına yol açtıklarını biliyoruz. Akıllı kartlarda yaşanan sorunlara yönelik bir çözüm üretemiyorlar. Bu da onların vizyon ve ufuk eksikliklerini ayrıca bu kenti iyi yönetemediklerini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"İZMİRLİLER 2019 YILINDA BU BAŞARISIZ YÖNETİMDEN KURTULACAK"

Büyükşehir'in denetim yetkisini eksik kullanarak ve tedbirsizce davranarak yeterince kart siparişi vermemesi sonucu krizin büyüdüğünü kaydeden Doğan, devamında şunları söyledi: "Dağıtıcı firma, bayilere yeteri kadar kart dağıtamıyor. İzmirim Kart temin etmek isteyen vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşıyor. Dönem dönem metro istasyonlarında İzmirim Kart bulunuyormuş ama çok sınırlı sayıda… 3-5 binişlik bilet alıp daha pahalı seyahat etmek zorunda kalıyorlar. Bu da sosyal demokrat geçinen bir belediyeye hiç yakışmıyor. Büyükşehir, vatandaşlarını yollarda, otobüslerde mağdur etmeye devam ediyor. Yaşanan bu krizden belediyenin yeteri kadar kart stoku yapmadığını, tedbirsiz davrandığını ve denetim yetkisini eksik yerine getirdiğini görüyoruz. İzmirliler, inşallah 2019 yılında bu başarısız yönetimden kurtulacak."

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.