TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in simgesi olacak!

ATP Challenger takviminin prestijli organizasyonlarından TEB İzmir Cup’ın basın toplantısında konuşan Kültürpark Tenis Kulübü Başkanı Server Uyaroğlu, “İzmir Cup İzmir’in simgesi haline gelecek” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’in simgesi olacak!

KENAN YEŞİL

TEB İzmir Cup ATP Challenger turnuvasında 10. yıl heyecanı Kültürpark Tenis Kulübü kortlarında yaşanıyor. TEB İzmir Cup ATP Challenger turnuvası 10. yaşını kutluyor. 64 bin Euro toplam para ödüllü organizasyonunun ev sahipliğini  Kültürpark Tenis Kulübü yapıyor.  16 Eylül’de eleme müsabakaları ile başlayan İzmir Cup’ta çiftler finali 22 Eylül Cumartesi, tekler finali ise 24 Eylül Pazar günü oynanacak. Milli sporcuların yanısıra dünya çapına kayda değer sıralamaları sahip yabancı sporcular İzmir Cup’ta mücadele veriyor.  Tenis severler karşılaşmalar ücretsiz olarak izleyebilecek. TEB İzmir Cup’ın basın toplantısında konuşan Kültürpark Tenis Kulübü Başkanı Server Uyaroğlu, İzmir Cup’ın giderek büyüyeceğini ve İzmir’in simgesi haline geleceğini söyledi.

ATP Challenger takviminin prestijli organizasyonlarından TEB İzmir Cup’ın basın toplantısı Kültürpark Tenis Kulübünde yapıldı. Toplantıya; Kültürpark Tenis Kulübü Başkanı Server Uyaroğlu,  Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Necimoğlu, İzmir Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muammer Uslu, Turnuva Direktörü Zeynep Kavak, Sporcular Marsel İlhan ve Cem İlkel katıldı.

KÜLTÜRPARK DOĞRU TERCİH

Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Necimoğlu basın toplantısında  . TEB İzmir Cup turnuvası hakkında bilgiler verdi. Necimoğlu, “Eleme tablosunda 6 Türk sporcu yer aldı. Ana tabloda ise 6 Türk oyuncu mücadele ediyor. Çiftler tablosuna 9 Türk sporcu mücadele edecek. Turnuvanın son yılındaki final maçını Marsel İlhan ve Cem ilkel oynadı. İnşallah bu yıl da 2 Türk sporcumuz final oynar. 3 ay önce burada kadınlar turnuvası düzenlemiştik. Buradaki ambiyansı ve seyirci mutluluğunu gördüğümüzde, oyuncuların da geri dönüşlerini aldığımızda turnuva ile ilgili buranın çok doğru bir yer olduğunu karar verdik.  Spor Bakanlığımızdan gerekli izinleri aldıktan sonra turnuvayı burada düzenlemeyi karar verdik”  dedi.

İZMİRLİ FİRMALARA DESTEK ÇAĞRISI

Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye Tenis Federasyonuna büyük destek olduğunu vurgu yapan Necimoğlu, İzmirli firmaların bu gibi turnuvalara destek olması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Bakanlığımız federasyonumuza destek oluyor. Bu turnuvaları düzenlemek maliyetli oluyor. İzmir’e destek oluyorlar ve tenisin gelişimi için çalışıyor. İzmirli firmalardan destek bekliyoruz. Bu turnuvalar şehre güzellik katıyor. Böyle organizasyon ve kulüpleri her zaman burada göremezsiniz.”

İZMİR CUP GİDEREK BÜYÜYECEK

Kültürpark Tenis Kulübü Başkanı Server Uyarıoğlu ise, “Kulübümüzde bu turnuvanın yapılmasından dolayı çok mutluyuz. Haziran ayında bayanlar turnuvası düzenledik. İlk defa böyle bir organizasyon yaptık.  Ekip olarak çok çalıştık. Sonucunda çok güzel bir organizasyon oldu. Karnemiz güzel olunca bu turnuvanın da bizim ev sahipliğimizde yapılması onaylandı. İnanıyorum ki İzmir Cup giderek büyüyecek ve İzmir’in simgesi haline gelecek. Marsel İlhan tenise damgasını vurdu, tenisin ülkemizde tanınmasını sağladı. Cem’i 10 yaşından bu yana tanıyorum. Onu bu kortlarda görmekten dolayı çok mutlu oldum. Bu turnuvayı canlı kıldığınız için yönetim kurulumuz adına herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

SEVİYE HER YIL YÜKSELİYOR

Profesyonel tenis takviminin prestijli bir organizasyonu olan TEB İzmir Cup bu yıl 10. yılını yaşadığını belirten Muammer uslu, “Bu onur verici organizasyonda burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye Tenis Federasyonu tarafından 2008 yılında beri organize edilen turnuva Kültürpark Tenis Kulübü ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleşiyor. İzmir Cup turnuvasının son dönemde tenisteki ilerlemesi bizi mutlu ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlüğü olarak her zaman bu tip organizasyonların yanındayız. İzmir Cup’ın seviyesi her geçen yıl yükseliyor. Önemli isimleri İzmir’de ağırlamaktan ayrı bir keyif duyuyoruz. Bu keyifli organizasyona tüm İzmirlileri davet ediyorum” diye konuştu.

GEÇEN YILKİ FİNAL ŞANS DEĞİL

Cem İlkel ise İzmir Cup’ın kariyeri için birkaç dönüm noktasından biri olduğunu belirterek,  izmir cup benim için birkaç dönem noktalarımdan bir tanesidir.  Burada kortlara bambaşka bir oyuncu olarak hissediyorum. Burada gösterdiğim performans sayesinde uluslararası oyuncuların bana bakışları da değişti. Buraya gelmeden önce geçen yıl final oynamanın heyecanı vardı. Korta çıktığım anda bu heyecanım gitti. Burada olmaktan dolayı çok keyif alıyorum. Geçen yılki final şansa olamadı. Buranın havası final oynamamda etkili oldu” ifadelerini kullandı.

GÜZEL ANILARIM VAR

Marsel İlhan ise, İzmir Cup’ta güzel anıları olduğunu ve şampiyonluk yaşadığını belirterek, “Burada final oynadım ve şampiyon oldum. Burada oynamak her zaman büyük avantaj, önümüzde önemli maçlar olacak. Tüm sporculara başarılar diliyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.