TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in sokakları renklerle güzelleşecek

İMGİAD Gençlik Platformu’nun, İzmir’de topluma açık alanlarda yapılacak resim çalışmalarıyla şehri renklendirmeyi amaçladığı projeye İzmir Valisi Erol Ayyıldız da destek verdi

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2017 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’in sokakları renklerle güzelleşecek

YUSUF ÇAĞIRTEKİN / ÖZEL HABER

İzmir Mardinli Genç İşadamları Derneği (İMGİAD) kardeş okul projesinin ardından yepyeni bir proje daha üretti. Geçtiğimiz hafta İMGİAD’ın bünyesinde oluşturulan Gençlik Platformu ilk projesini üreterek, gelecek için umut vermeye başladı.  İzmir’in başta kamu kuruluşları olmak üzere sokaklarını güzelleştirmek için, duvar resimleri yapmayı hedefleyen platform, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın da desteğini aldı. Erol Ayyıldız’ın projeyi beğendiğini söyleyen İMGİAD Başkanı Erdal Ataklı, projeyi en yakın zamanda hayata geçirmek istediklerini belirtti. Projenin koordinatörlerinden Esra Seyhan ise, “Bu projeyle bir nevi konuşan duvarlar inşa etmiş gibi olacağız” dedi.

“KONUŞAN DUVARLAR”

İMGİAD bünyesinde böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için onur duyduklarını söyleyen Esra Seyhan, “Bir nevi konuşan duvarlar yerine geçecek. Duvarların dili olsa, bize neler anlatırlardı diye düşündük ve böyle bir proje yapabileceğimizi anladık. Bir sunum hazırladık ve Vali beyin yanına çıktık. Projemizi sunduktan sonra Vali bey de onayladı. Bu bir çeşit ön sunum oldu. Maliyet hesapları da yapılıp, tekrar Vali beye sunacağız” ifadelerini kullandı. Duvar resimlerinin toplumsal bir sesleniş olduğunu düşündüğünü söyleyen proje koordinatörlerinden, İMGİAD Gençlik Platformu Üyesi ve aynı zamanda resim öğretmeni Esra Seyhan, “Amacımız resimlerimizi, eserlerimiz duvarlarda yaşatmak, resmi kurumların duvarlarını güzelleştirmek, duvarların daha hoş ve daha güzel bir şekilde görünüm kazanmasını sağlamak için bu yola çıktık. İnşallah güzel bir şekilde bu projeyi yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

“BAŞKANIMIZ HER ZAMAN ARKAMIZDA”

Projeye tahmini bir ay sonra başlayacaklarını da söyleyen Esra Seyhan, “Hastaneler, belediyeler, çocuk esirgeme kurumları, huzurevleri gibi aklınıza gelebilecek tüm resmi kurumların duvarlarına resimler çizeceğiz, renklendireceğiz. İzmir’i renklendireceğiz. Daha sonra diğer illere de bu çalışmamızı yaymayı hedefliyoruz. Türkiye’nin 4 bir yanına açılmayı da amaçlıyoruz”  diye konuştu.  Projenin diğer koordinatörü Bünyamin Karakoç yola çıktıklarını da dile getiren Esra Seyhan, “Amacımız mesleklerimizi insanlara daha yaygın olarak gösterip, sevdirmek. Bu bağlamda hareket ediyoruz.  Başkanımız Erdal Ataklı tam destek vererek arkamızda duruyor. Gençlere verdiği desteği, bir gençlik platformu kurarak gösterdi. Her projede yer alıyor ve eğitime gönül vermiş bir insan. Bu da benim kendi adıma İMGİAD bünyesinde olmak, İMGİAD için çalışmam için çok büyük bir istek veriyor. Kardeş okul projemiz de, tamamen eğitime destek vermek için oluşturuldu. Kardeş okul projesi bağlamında bende gönüllü olarak Mardin’deki 10 okulun duvarlarına resimler yapacağım” ifadelerini kullandı. Projenin diğer koordinatörü Bünyamin Karakoç ise, "Çok dikkat çekici bir projemiz var. Bizler çok heyecanlıyız. İnşallah gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra bu projeyi hayata geçireceğiz. Heyecanla bekliyoruz" dedi.

“GENÇLERE GÜVENİYORUZ”

İMGİAD Başkanı Erdal Ataklı ise, “Kardeş okul projemizde sona yaklaşmışken, yepyeni bir projeyle da karşınıza çıktık. Gençlere çok güveniyorum. Bir gençlik platformu oluşturduk ve onlarda bize hemen bir projeyle döndü. Demek ki doğru yolda ilerliyoruz. ‘Yaşayan Renkler İzmir’ projesiyle İzmir’de ki kamu kurumlarını rengarenk yapmayı hedefliyoruz. Sayın Vali beye projemizi sunduk. O da çok beğendi. İlerleyen günlerde İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Yahşi’ye de bir ziyaret planlıyoruz. Projemizi ona da anlatacağız” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.