TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZMİR’İN TRAFİK ÇİLESİ

İzmir trafik sorununda İstanbul’la rekabet haline girdi. Açık trafik akışında 10 dakikada ulaşılabilecek mesafelere yol yetersizliği nedeniyle bir saati aşkın bir sürede ulaşılması ise vatandaşın tepkisini çekti

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2017 08:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZMİR’İN TRAFİK ÇİLESİ

NİLGÜN TAZE / ÖZEL HABER

Sonbahar yağışlarının gelmesiyle beraber İzmir’in trafik çıkmazını bir kez daha gözler önüne serdi. Birçok yerde su taşkınları yaşanırken, logarlar taşarak araç sahiplerine ve yayalara zor anlar yaşattı. Eskiden şehrin bir ucundan diğer bir ucuna bir saat önce yola çıkıldığında rahat rahat ulaşılabiliniyorken bugün hangi saatte hangi noktada trafiğe yakalanılacağı ise artık belli değil.

Başta şehir içi olmak üzere kentte belirli noktaların trafik açısından sorun teşkil ettiği herkes tarafından biliniyor. Ancak sebebi bilinmeyen nedenlerden dolayı trafik sorununun çözülmesi için de hiçbir girişimde bulunulmuyor. Başta Altınyol, Konak, Karabağlar-Yeşildere güzergahı ve Ege Üniversitesi Kavşağı olmak üzere Bornova yönündeki yan yollar sürekli tıkalı. Hafta sonları tatilci akınına uğrayan Güzelbahçe-Urla ile Menemen-Foça yollarında da trafik ışığı kaynaklı tıkanıklığı yaşanıyor.

ÇEKİLMEZ ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

Bir İzmirli olarak yıllarını İzmir’de geçirdiğini ve son iki üç yıldır İzmir’de gözle görülür bir trafik sıkıntısı yaşanmaya başlandığını açıklayan vatandaş Hüseyin Durmaz, “Ben ömrünü İzmir’de geçirmiş biriyim ve işe gidiş gelişlerimde genellikle toplu taşım araçlarını kullandım. Yağışlarla beraber İzmir’in yetersiz altyapı çalışmalarından dolayı ne duruma geldiğini gördük. İzmir’in trafik sorunu sadece yetersiz altyapı çalışmaları ya da yetersiz yollar ile sınırlı değil. Yine birçok insanın kabusu haline gelen otoparkta İzmir için ciddi bir sorun teşkil ediyor. İzmir trafik sorununda İstanbul’la yarışır hale geldi” dedi.

OTOPARK SORUNU

İnsanların yıllarca çalıştıktan sonra araç sahibi olabildiklerini ancak yaşanan trafik sıkışıklığı ve otopark sorunu nedeniyle araçlarının keyfini çıkarmalarının mümkün olmadığını ifade eden Durmaz, “Bizim insanlarımızın çok sabırlı olduğunu düşünüyorum. Gereğinden fazla sabırlı. Şehrin ortasında yapılan tramvayın trafiği rahatlatıp rahatlatmayacağı şüpheli çünkü çalışan insanlar metro ve İzban’da olduğu gibi hızlı bir şekilde işlerine gidip gelmek istiyorlar. Halbuki tramvay mevcut hızıyla sanki sadece emekli ve turistlere yönelik yapılmış gibi. Bu nedenle bu çalışma yolları daraltmakla kalmayıp trafik ışıkları tramvay geçişlerinde daha fazla kırmızıda yanacağı için trafiği daha da kötü hale getirecektir” şeklinde konuştu.

ULAŞIM ÇIKMAZI

Alsancak Gar durağında yaklaşık yarım saattir otobüs beklediğini ve araç sahibi olmayan vatandaşların İzmir’de tam bir ulaşım çilesi yaşadıklarını açıklayan Sezgi Kahraman, “Son 2- 3 yıldır İzmir’de ömrüm yollarda beklemekle geçiyor. Benim gibi birçok insanında bu durumdan son derece rahatsız olduğunu biliyorum. İzmir çok rahat bir şehir olmasına rağmen birçok konuda son yıllarda İstanbul’a benzemeye başladı. yağan yağmurun kentimizi ne hale getirdiğini hep birlikte gördük. İnsanlar yollarda yürüyemediler. Araçlardan sıçrayan sular ise birçok yayanın ıslanmasına ve kıyafetlerinin kirlenmesine neden oldu. Tramvay ise bence çok gereksiz oldu çünkü çok yavaş olmakla kalmayıp aynı zamanda yolları daralttığı için zaten var olan trafik sıkışıklığını daha da kötü hale getirdi. Tramvay geçeceği zaman ise uzun süre araçların beklemek zorunda bırakılması her şeyi daha karmaşık hale getiriyor” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.