TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli kadınların 83. yıl coşkusu

Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 83. yıl dönümü nedeniyle İzmir’de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında ilk buluşma Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 07:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirli kadınların 83. yıl coşkusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu’nun da katıldığı törende, Öznur Korkmaz şefliğinde “100 Davulu ile 100 Kadın Ses Veriyor” ritim grubunun davul gösterisinden sonra kadınların Kültürpark’a yürüyüşü gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, İzmir’in kadınlarının sosyal yaşamdaki ayrıcalıklı konumuna dikkat çekti. İzmir’in, Cumhuriyet tarihi boyunca, nereden gelirse gelsin, dini-mezhebi ne olursa olsun, herkese kucak açtığını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine sahip çıktığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Diğer göç alan kentlerde bu durumu göremiyoruz. Bunun nedeni ne diye sorduğumuzda, karşımıza İzmir’in kadınları yani sizler çıkıyorsunuz. Bu kenti sizler ayakta tutuyorsunuz. Bizler, sizlere minnet ve şükran borçluyuz. İzmirliler olarak demokrasiye inanıyoruz, insan haklarına inanıyoruz ve aydınlığa koşuyoruz. İzmir’den tutacağımız ayna ile Anadolu’yu aydınlatacağız. Ege’den, Akdeniz’den, Trakya’dan başlayan aydınlık yürüyüşü Anadolu’yu aydınlatacak. Biz İzmir’iz, Anadolu’yuz, Türkiye’yiz” dedi.

“ÖNCÜ OLMAK ZORUNDAYIZ”

Türkiye’nin bugün, eğitimli insanlarıyla Kurtuluş Savaşı’nı verdiğimiz dönemden çok daha güçlü ve çok daha zengin olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Öncü olmak, çalışmak, üretmek zorundayız. Gençliğimden bu yana ülkenin kalkınacağına olan inancımı sürdürüyorum. Norveç kadar bir kentte belediye başkanı oldum. ‘Bu kenti kalkındıracağım’ dedim; önce emekledik, sonra ayağa kalkıp yürüdük, şimdi de koşuyoruz” ifadelerini kullandı. (İHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.