TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli lirasına sahip çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara yaptığı, “Dövizleri bozdurun” çağrısına uyan İzmirliler, ellerindeki dövizleri Türk lirasına çevirerek kampanyaya destek veriyor

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 10:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirli lirasına sahip çıkıyor

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doların üst üste rekor kırmasının ardından ekonomiyi düzeltmek için tüm ülkeyi ‘yastık altında saklı' dolarları bozdurup TL'ye çevirme çağrısı üzerine vatandaşlar döviz bürolarına ve kuyumculara akın etti.

Doların önlenemeyen yükselişi karşısında Türk Lirası kullanma çağrısı yapan Erdoğan'a farklı destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısını daha geniş kesimlere yaymak için iş dünyası ve toplumun diğer kesimlerine ziyarette bulunacaklarını açıkladı. Odak Döviz’in sahibi AK Partili Bilal Doğan ise, İzmirlilerin çağrıya büyük destek verdiğini vurgulayarak, “10 bin dolar bozduran da var, 100 dolar bozduran da” dedi ve çok kısa bir süre içerisinde döviz fiyatları tepe takla olacağını dile getirdi.

“DÖVİZ FİYATLARI TEPE TAKLA OLACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı “Dövizlerinizi bozdurun” çağrısı üzerine yastık altındaki dolar ve avrolarını çıkaran vatandaşların döviz bürolarına akın ettiğini kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve ODAK Döviz’in sahibi Bilal Doğan, “15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara indik, demokrasi düşmanlarını püskürttük. Halkımız, tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi yedi düvele karşı mücadele verdi. Bunun arkasında Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini bozmak isteyen dünyanın büyük güçleri vardı. Daha önce Gezi olaylarını organize etmişlerdi, başarısız olunca 15 Temmuz darbe girişimini organize ettiler. Yine başarısız olunca ekonomik anlamda girişimlerde bulunmaya başladılar. Ancak bu oyunu da Sayın cumhurbaşkanımız gördü ve halkımıza çağrısını yaptı. Cumhurbaşkanımızın dövize ilişkin yeni çağrısına uyan vatandaşlar ellerinde dövizleri bir şenlik ve bayram havasında bozduruyor. Milletimiz elinde, yastığın altında döviz olarak bulunan yatırımlarının hepsini Türk lirasına çeviriyor. Acil ihtiyaç için alanların dışında, herkesin döviz bozdurduğunu görüyoruz. 10 bin dolar bozduran da var, 100 dolar bozduran da… Herkes elindeki imkana göre bu çağrıya uyuyor. Bundan büyük mutluluk duydum. Halkımızın kararlılığı piyasalar üzerinde etki yarattı. Çok kısa bir süre içerisinde döviz fiyatları tepe takla olacak. Bu da 17-25 Aralık, Gezi olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi püskürtülecek. Bunun arkasında olanlar da bu yaptıklarına pişman olacaklar” dedi.

“OYUNU BOZALIM, DOLARI BOZALIM”

Açıklamalarının devamında hükümetin çağrısına uyulması için vatandaşlara seslenen Doğan, şunları söyledi: “Şu an elinde döviz bulunanlar biran önce bozsunlar. Dolar artık daha yukarıya çıkmaz, fiyatlar aşağı inecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve hükümetin çağrısına uyalım. Bu oyunu bozalım, doları bozalım. Ekonomimize çok olumlu katkısı olacak çünkü bozulan dövizler bizim aracılığımızla bankalara, bankalar da merkez bankasına vererek Türkiye’nin döviz rezervinin artmasına önemli katkı koyacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı amacına ulaşmış olacak. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın ne kadar mantıklı bir öneride bulunduğunu gösteriyor. Halkımız vatanına, milletine ve ekonomisine sahip çıkıyor. Silahlı terör örgütüyle yapamadıklarını para piyasalarıyla yapmak isteyenlerin sonunun hüsrana olduğunu görüyoruz.”

VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Emperyalist güçlerin Türkiye üzerinde oyun sahnelediklerini, bu oyuna ‘dur' demek için vatandaşa “Doları boz, oyunu boz” çağrısı yapıldığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısını daha geniş kesimlere yaymak için iş dünyası ve toplumun diğer kesimlerine ziyarette bulunacaklarını açıkladı. Delican, “Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz sürecinde ülkemizin başına geçti, bizi o terör örgütünden kurtardı. Şimdi de bu ekonomik oyunları bozma yolunda ciddi bir adım atıyor. Döviz bürosuna gelip dolarını bozduran tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum. ‘Doları boz oyunu boz' sözüne vatandaşımızın kulak vermesi bizi mutlu etti. Bunu daha da büyüteceğiz, iş dünyası ve toplumun diğer kesimlerine ziyarette bulunacağız. Ama döviz aslında yatırım aracı değil, Türk parasıyla daha iyi yatırımlar yapılabilir. Kimse kaygı duymasın Türkiye çok güçlü bir ülke. Ekonomisiyle insanıyla çok güçlü bir toplumuz. Dinamiklerimiz bu oyunu da alt edecektir” ifadelerini kullandı.

“DÖVİZ BİR YATIRIM ARACI DEĞİLDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına destek veren vatandaşların bankalar ve yastık altında bulunan birikimlerini TL ve altına çevirmeye başladığını ifade eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kuyumcu esnafının yolunu tutan vatandaşların genellikle cumhuriyet, çeyrek ve gram altın gibi sarrafiye grubunu tercih ettiğini belirtti. Memiş, “Yıllardır belirttiğimiz gibi döviz bir yatırım aracı değildir. Dövize yatırım yapmanın ya da dövizle ticaret yapmanın vatandaşa ve ülke ekonomisine ne kadar zarar verdiğini hep beraber gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Altını devreye sokalım, altınla ticaret yapın’ mesajı verdi. Yıllardır, altın mücadelesi veren bir kişi olarak bu mesajı devletin zirvesinden duymak beni çok heyecanlandırdı ve çok mutlu etti. Geç kalmış sayılmayız, zararın neresinden dönersek kardır. Altın yatırımcıları ya da yatırımlarını altın olarak değerlendirmek isteyenlerin Aralık ayında beklenen düşüşleri kaçırmamalarını tavsiye ederim. Eğer bu düşünceyle hareket edersek asla döviz kurlarında yaşanan dalgalanmadan etkilenmeyiz. Bu sefer rüzgarı tersine çevirebiliriz, o zaman ‘Dolar üç buçuk onlar üç buçuk’ olur” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.