TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli siyasilerden referandum mesajı

18 maddelik anayasa teklifinin yasalaşmasının ardından referandum yolu açılırken, oylama sonrası İzmirli vekillerden ilk mesajlar geldi

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2017 08:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirli siyasilerden referandum mesajı

E. ÇAĞLA GENİŞ

Türkiye’yi parlamenter sistemden ‘Türk tipi başkanlık’ sistemine taşıyacak anayasa değişikliği paketi TBMM’de kabul edildi.

18 maddelik teklif 339 ‘evet’ oyuyla kabul görürken böylece referandumun da yolu açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından nisan ayının üçüncü ya da son haftası sandık kurulması beklenirken, İzmirli siyasilerden oylama sonrası ilk mesajlar geldi. Siyasiler Twitter hesabı üzerinden yaptıkları açıklamalarla kararın artık millette olduğunu vurguladı.

SON SÖZ MİLLETİN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, “Anayasa değişiklik teklifimizin tümü 339 oyla kabul edilmiştir. Artık söz de karar da milletindir. Muhteşem AK Parti Grubumuz. Bu aziz milletin de, bu grubun da bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum” dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “TBMM'de ikinci tur tamamlandı. Teklifimiz yüce milletimizin iradesine havale edildi. ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.’ Yüce milletimizin iradesine teklifimizin sunulması için yoğun gayret eden tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Son söz milletimizin” diye konuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ise, “Anayasa teklifimizin TBMM'de kabul edilmesiyle büyük Türkiye'nin temelleri atıldı. Artık karar milletin” diye kaydetti.

“MİLLİ İRADE MUASIR TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE ‘EVET’ DİYECEKTİR”

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Anayasa değişikliği teklifimiz 339 oyla kabul edilmiştir. Aziz milletimiz için hayırlı, olsun. Artık söz de karar da milletindir” dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, “TBMM'nin bugünkü kararı 94 yıllık Cumhuriyet tarihinin en önemli siyasi hukuk kararıdır. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş kararı 15 Temmuz alçaklığına karşı Türk milletinin direnişinin TBMM'de hukuk olarak tecessüm etmesidir. TBMM siyasi hukukumuzun demokratikleşmesi ve rasyonelleşmesi yolunda tarihi bir adım atmıştır. Yaşasın büyük Türk milleti!” diye yazdı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, “Sayın Başbakanımız ve milletvekillerimize sonsuz teşekkürler. Sıra teşkilatlarımızda… Milletimize istikrarı anlatacağız. Sandıkta ‘evet’ için yolumuz açık olsun. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milli irade muasır Türkiye'nin geleceğine ‘evet’ diyecektir. Cumhurbaşkanı, cumhurun yani halkın başıdır. Şimdi bu yeni düzenlemeyle cumhur, milletin vekillerinin bulunduğu çatıyla bir araya geliyor. Türkiye önemli bir sistem değişikliği yapıyor. Rejim değişikliği yok. Biz zaten ülkeyi kurarken Cumhuriyet rejimini yıllar önce belirlemiştik” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.