TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jazz, dansla bütünleşiyor

İzmir’de dansa ilgi duyan bir grup insanın bir araya gelerek kurduğu İzmir Lindy Hop Derneği’nden Fatih Yıldıray, “Dansı internette görünce, tam benim aradığım şey diye düşündüm” ifadelerini kullandı

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 07:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Jazz, dansla bütünleşiyor

BURCU YANAR

Her birimiz birbirimizden farklı insanlarız. Zevklerimiz, beğenilerimiz, ilgi alanlarımız değişik. Sosyal olarak baktığımızda bu farklılıkların başında müzik ve dans gelir diyebiliriz. Birisiyle müzik zevklerimiz uyduğunda aynı duyguları paylaştığımızı hissederiz ya da aynı dans türüne ilgi duyuyorsak yakınlığımız daha da artar. İşte bu farklı danslara göz attığımızda karşımıza çıkan bir tür var. Bu türün adı Lindy Hop. Lindy Hop Jazz müzikle yapılan bir dans türüdür ve Swing dansının da atası olarak kabul edilir. 1920’li yıllarda Avrupa ve Afrika kökenli olarak ortaya çıkan dansın ilginç bir de efsanesi var. Charles Lindbergh’in ilk defa atlas okyanusunu uçarak aşmasıyla popülerliğinin artması ve isminin duyulmaya başlamasıyla beraber bir gün bir gazeteci dans eden bir insan topluluğu görür ve onlara ne yapıyorsunuz diye sorar, aldığı cevap “Lindy gibi hopluyoruz” olur. Ve bundan sonra dansın adı Lindy Hop olarak kalır.

İZMİR’DE DE İLGİ VAR

İzmir’ de de bu dansa ilgisi olan bir grup, İzmir Lindy Hop Derneği’ni kurarak hem sevdikleri işi yaparak eğleniyor hem de Lindy Hop’u insanlara tanıtmaya uğraşıyor. Bu insanlardan birisi de Fatih Yıldıray. Asıl mesleği matematik öğretmenliği ve bir de yayın evi var. Ancak o mesleklerin insanlara getirdikleri sorumlulukların ve iş yükünün insanı sevdiği şeyi yapmasına engel olmadığını, aksine bunun iş hayatında da başarıyı getireceğini savunuyor. Ve başlıyor Lindy Hop’la tanışmasını anlatmaya…

Daha önce latin danslarıyla ilgili olduğunu fakat pek de ısınamadığını söyleyen Fatih Yıldıray Jazz müzik dinleyen bir insan olması dolayısıyla bir arkadaşından böyle bir dans olduğunu duyduğunu ve daha sonra bunu yapabilir miyim diye düşünmeye başladığını belirtti. Yıldıray, “Dansın internette videolarını izledikten sonra ‘tam da benim aradığım şey’ diye düşündüm ve bir buçuk yıldır dans ediyorum” ifadelerini kullandı. Lindy Hop Derneği’nin bir kurs olmadığını özellikle belirten ve bir para karşılığı beklemediklerini ifade eden Yıldıray bu alanda gönüllü olan kişilerin işin içinde olduğunu söyledi. İzmir’de her yıl Sun, Sea and Swing adlı festivali her yıl düzenleyen dernek üyeleri en son İşçi Filmleri Açılış Gecesi’nde hünerlerini sergiledi.

Kayıt olmak için…

Peki İzmir’de bu dansa ilgisi olanlar Lindy Hop Derneği’ne nasıl ulaşabilir diye soracak olursanız, derneğin iki haftada bir Volume Alsancak’ta perşembe günleri dans geceleri oluyor. Aynı zamanda cuma günleri derneğin kendi yerinde pratik çalışmalar yapılıyor. Derneğe kayıt yaptırmak isterseniz de erkekler bu konuda daha avantajlı çünkü erkek partner çok fazla bulunmuyor. Ancak partnerinizle birlikte gelirseniz kayıt olma ihtimaliniz daha da artıyor. Sadece kadınlar ise başvuruların çok fazla olması sebebiyle öncelikle bir bekleme listesine alınıyor. Ve daha sonra erkek partnerler artınca kabul ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.