TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İKÇÜ Medya Merkezi açıldı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Medya Merkezi, Çiğli Ana Yerleşke’de yayın hayatına başladı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın açılışını gerçekleştirdiği merkezde televizyonda ilk program, radyodan ilk anons canlı yayınla gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 09:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İKÇÜ Medya Merkezi açıldı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin meslekleriyle ilgili pratik yapmalarına fırsat sağlayacak olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Medya Merkezi yayın hayatına başladı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın da teşrifleriyle katıldığı törende; televizyonda ilk program, radyodan ilk anons canlı yayınla gerçekleştirildi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın yanı sıra açılışta İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, İzmir Medya Platformu üyesi gazeteciler, fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler de hazır bulundu.

MEDYA VE İLETİŞİM YATIRIMI HAK EDİYOR

Açılışta konuşan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Saffet Köse, bugünün dünyasında ciddi anlamda yatırımı hak eden medya ve iletişim sektörü için böyle bir yatırımı üniversitelerinde yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Medya Merkezinin basın ahlak kurallarını içselleştirmiş, bu bağlamda dürüstlüğü ilke edinmiş, mesleğinde oyunu kuralına göre oynayabilecek, o niteliğe sahip ve yeterliliği kazanmış öğrencilerimizi yetiştireceğine inanıyorum. Açtığımız merkezin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

ÖZEL DERS PROGRAMI HAZIRLADIK

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Turan Gökçe de Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya İletişim Merkezi’ni hayata geçirmenin ve öğrencilere uygulama alanı oluşturmanın mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını belirterek şunları kaydetti: “2014 yılında kurulan fakültemizde 2014-2015 yılında ilk defa öğrenci alan bölüm hocalarının ve öğrencilerinin bugün heyecanını paylaşıyoruz. Medya İletişim Fakültesi çatısı altında ilk defa farklı bir kurgu ile yola çıktık. Öğrenciler hangi alanda uzmanlaşmak istiyorlarsa benzer bölümlerden farklı olarak ilk iki yıl benzer dersleri aldıkları üçüncü yıldan itibaren ise Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Radyo Televizyon ve Sinema alanında uzmanlaşacakları özel bir ders programı hazırladık. Bu alanları Yeni Medya ve Sosyal Medya bölümleri ile de takviye ettik. Bu merkezin hayata geçirilmesinde her şeyden önce rektörlük, bölüm hocaları ve teknik kadrolara bizzat teşekkür ediyorum. Bu arada tam da aciz kaldığımız anda Nevvar Salih İşgören Vakfı imdadımıza yetişti, devreye girdi ve merkezin açılışını gerçekleştirdik.”

GURUR YAŞIYORUZ

Nevvar Salih İşgören Vakfı Genel Sekreteri Mahir Dinç de törende yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Nevvar Salih İşgören Vakfı kente kattıkları ile önemli markalara imza atmış bir kuruluştur. Hastaneden, okullara, eğitim kampüslerinden huzurevlerine, toplum ve aile sağlığı merkezlerinden şu anda hala inşaatı devam etmekte olan ibadethanemize kadar birçok markayı İzmir’e kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Kurucu hayırseverlerimizin yokluğundaki süreçte onların bıraktığı hayır işlerini yürütüyoruz.”

İKÇÜ MEDYA MERKEZİ HAKKINDA

Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin mesleki uygulama yapmalarına ve sektörel deneyim kazanmalarına olanak sağlayacak olan İKÇÜ Medya Merkezi, 500 metrekarelik alan üzerine kuruldu. Halkla İlişkiler ve Reklam, Haber, Kurgu, Fotoğraf, Radyo ve Film olmak üzere 6 atölyeden oluşan merkezde, Medya ve İletişim Bölümünün uygulama dersleri yürütülüyor. Bölüm hocalarının yanı sıra, özel sektörde uzmanlaşmış iletişimcilerin tecrübelerinden de faydalanma imkanı yakalayan gençler, mezun olduklarında, bölümleriyle ilgili her alanda, üst düzey deneyime sahip olacaklar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.