TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın değişir toplum değişir

İlkokul öğretmeni Zeliş Kurt, görev yaptığı köy ve çevre köylerdeki kadınları tiyatroyla tanıştırıyor

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 07:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadın değişir toplum değişir

“Kadın Değişir, Toplum Değişir” sloganıyla tek başına kadınların hayatına dokunmaya çalışan ilkokul öğretmeni Zeliş Kurt, köylü kadınları geçtiğimiz günlerde de “Kadının Adı Var” tiyatrosuna götürdü.

TİYATROYLA TANIŞTILAR

İzmir’in Menemen İlçesi’ndeki Haykıran Köyü’ndeki Haykıran Adem Saatçi İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Zeliş Kurt, Haykıran Köyü, Belen Köyü, Hasanlar Köyü, Doğa Köy, Yanık Köy kadınlarını “Kadının Adı Var” tiyatrosuna götürerek onları tiyatro ile tanıştırdı. Köyünde “Kadın Değişir, Toplum Değişir” projesi başlatan Zeliş Öğretmen’in projesine; Doğaköy İlkokulu, Huriye Mehmet Akçasakız İlkokulu, Egekent2 Ortaokulu da katılarak bu okulların velileri de Zeliş Öğretmen ile beraber tiyatro oyununa gittiler.

KADINLARLA FARK YARATIN

Kadınların yaşamlarına dokunduğunuz zaman fark yaratabileceğinizi söyleyen Zeliş Öğretmen, “Yılda bir kere kadınlar gününde kadınları hatırlıyoruz. Kadınları toplumda var etmek istiyorsak, bir günden fazlasını, sözlerden de öteye geçmemiz gerekiyor. Ben kendi çevremdeki kadınlar için çabalıyorum. Herkes bunu yaptığında ‘Kadın Değişir, Toplum Değişir’ dedik, projemizin adını da böyle koyduk. Tiyatro başta olmak üzere köy kadınlarını sanatsal ve kültürel etkinliklerde yer alması için bundan sonra da elimden gelen gayretin göstereceğim” dedi. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.