TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın istihdamı için yeni platform

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kariyeramazon.com projesini başlatan Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, üniversite mezunu kadınlar ile işverenler arasında bağlantı kuracak

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2018 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadın istihdamı için yeni platform

NİLGÜN TAZE

İzmir’de Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (SİMKAD) tarafından yürütülen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın İstihdamını Arttırma Projesi kapsamında iş hayatına katılmak isteyen kadınlar ile iş gücü arayan işverenleri bir araya getirmek amacı ile www.kariyeramazon.com sitesi kuruldu. İzmir’de projeye destek veren Goethe-Enstitü, Goldnetz, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Ege Bölgesi Şubesi, Yeniden Biz Derneği, Kadınlar Platformu, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği, Türk Alman Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ile İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) temsilcilerinin katılımıyla bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (SİMKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Gencer, Türkiye’de bir ilk olarak sadece kadınlara yönelik bir platform kurduklarını açıklayarak, “Bu sayede üniversite mezunu kadınlar www.kariyeramazon.com üzerinden özgeçmişlerini oluşturup, iş ilanlarına bakıp kendilerine uygun işi bulup çalışma imkanına sahip olabilecekler. Türkiye’deki kadın istihdamı birçok Avrupa ülkesinin gerisinde. Proje paydaşlarımızdan olan PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Bölgesi Şubesi ve Yeniden Biz Derneği ara verip tekrar çalışma hayatına dönmek isteyen Kadınlar Platformu ile yaptığımız çalışmalarda eğitim, mentorluk, koçluk, özgeçmiş ve iş ilanı eğitimlerinin yanı sıra kadın kariyer günleri ve ‘Biz Birlikte Günleri’ etkinlikleri de yer alacak. İzmir ve çevresindeki üniversite mezunu, iş arayan genç kadınlar ile işveren arasında köprü kurulacak” dedi.

ŞİRKETLER KAR EDİYOR

Kadınların güçlenmesi doğrultusunda yoğun çalışmalar yaptıklarını ve Türkiye’de çalışan kadın sayısının sadece yüzde 27,5 olduğunu hatırlatan Gencer, şunları söyledi: “Okumuş işsizlerin ise yüzde 70’i kadın. Bu nedenle istihdam konusunda kadın sayısını arttırmak, kadının aile ekonomisine katkıda bulunmasına yardımcı olan toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gönüllülük temeline dayalı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Kadınların orta ve üst düzey yönetici olarak çalıştığı şirketlerin kar oranının yüzde 6’ya kadar artıyor. Üst yönetimde kadın ve erkek sayısı dengeli olan şirketler ise yüzde 56 daha fazla kar ediyor. Kadınların çok yönlü düşünmesi nedeniyle kadın çalışan sayısının daha çok olduğu şirketlerde güvenlik, yaratıcılık ve takıma güven çok daha fazla artış gösteriyor.”

“MENTORLUK YAPACAĞIZ”

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Ege Şubesi Başkanı Serdar Kalaycıoğlu ise kendilerine başvurup iş arayanların eğitim ihtiyaçları olup olmadığına bakarak gerekli yönlendirmeyi yapacaklarını söyledi. İhtiyacı olan işsizlere önce eğitim vereceklerini belirten Kalaycıoğlu, “Başvuru yapan kadınlara önce eğitim verdikten sonra iş bulacağız. Web sayfamızda eğitim, görseller ve videolar var. İş arayanlar sitemiz sayesinde online olarak kendilerini hazırlayabilecekler. Biz iş arayan kadınlara mentorluk çalışması yapmak istiyoruz. Bu nedenle onlara birçok konuda önerilerimiz olacak. Eğitimlerinin yanı sıra +1 bir yeteneğe sahip olmaları kendileri için son derece önemli. Bu nedenle her ay en az bir eğitim yapacağız. İş arayan kadınlar mail grubuna üye olacak. Bize gelen eleman aranıyor ilanını burada paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.