TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar için terapi gibi kurs

Buca Belediyesi, Yenigün Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl hizmete açtığı Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde Bucalı kadınların boş zamanlarını değerlendirmesi için çeşitli kurslar düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2018 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadınlar için terapi gibi kurs

Spordan eğitime, müzikten sanata kadar birçok dalda kurslar düzenleyen merkez, takı tasarım kursuyla dikkat çekiyor. Yaptıkları birbirinden şık ve renkli takıları satarak aile bütçesine destek olan kadınlar, dört duvar arasından kurtulup sosyalleşme imkanı buluyor. Merkezde düzenlenen hobi, sanat ve meslek edindirme kurslarıyla kendilerini geliştiren kadınlar, pilatesten zumbaya kadar uzanan spor imkanıyla da zinde kalıyor. Takı tasarım kursu, çağdaş mimarisiyle dikkat çeken merkezin en çok talep gören kurslarından biri. Haftada 5 gün 09.00-16.00 saatleri arasında verilen ve 6 ay süren takı tasarım kursu Bucalı kadınların eğitim almalarını sağlıyor.

PSİKOLOJİM DÜZELDİ

Kimisi için yeteneklerini keşfetme, kimileri için becerilerini geliştirme, kimileri içinse boş zamanlarını değerlendirme alanı olan kurs, aynı zamanda birer terapi merkezi görevi görüyor. Yaklaşık 4,5 ay önce İzmir’e taşındığında kimseyi tanımadığı için endişeli günler geçiren Melek Kafadar, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde katıldığı takı tasarım kursuyla çevre edinip, sosyalleşmenin mutluluğunu yaşıyor. Kurs sayesinde üretmeyi, kaliteli zaman geçirmeyi öğrendiğini belirten Kafadar, “Televizyon karşısında zaman geçirip, komşu beklemektense bu kurs sayesinde psikolojim düzeldi” diye konuştu. Kursiyerlerden Gülderen Duran takı tasarım kursuyla maddi manevi gelişim gösterdiklerini belirtirken, çocuğu doğunca iş hayatını bırakan ama büyük bir boşluğa düşen Gülhayat Kaya kursla yeniden hayata tutunduğunu söyledi.  İHA/İZMİR

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.