TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlara özel kutlama

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi kadınlar gününe özel kutlama gerçekleştirerek özel eğitim öğrencilerinin el emekleri ile yapmış oldukları çiçekleri Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan kadın personele dağıttı

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2018 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadınlara özel kutlama

NİLGÜN TAZE

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasında Karabağlar Şehit Lütfü Gülşen Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Gülfidan Uğur eşliğinde özel eğitim öğrencilerinin el emekleri ile yapmış oldukları çiçekler Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan kadın personele dağıtıldı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, toplumun mayası olan kadınları yalnızca bir günde hatırlamanın yeterli olmayacağını belirterek, “Medeniyetimiz ve kültürümüzdeki yeri tartışmasız son derece kıymetli olan kadınlarımız, tarihimiz boyunca yapmış oldukları fedakarlıklarla her daim örnek olmuştur. Türk kültür ve medeniyetinin inşasında erkeğiyle ortak rol oynayan Türk kadını, devlet yönetiminden eğitime, kültürden sosyal hayata kadar her alanda söz sahibidir. Tarih boyunca kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçıları olarak bizler kız çocuklarımızın eğitim imkanlarından eşit ölçüde yararlanması için yapılan her türlü çalışmaya destek veriyoruz” dedi.

KADINLAR HERYERDE

İzmir’de ve Türkiye’de kamu hayatında, özel sektörde, sivil toplum örgütlerinde kadınları aktif olarak görmekten dolayı mutluluk duyduğunu açıklayan Yahşi, “Vatan uğrunda birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde Şerife Bacıların, Kara Fatmaların torunları olan  Türk kadınları o gün olduğu gibi  bugün de  aynı azim ve kararlılıktadır. Eğitimin gözbebeği olan öğrencilerimizin el emeği göz nuru çalışmaları ile bayan personelimizin kadınlar gününü kutlamak istedik. Hepsine huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle ile ilimizi ve ülkemizi kadını ve erkeğiyle aydınlık yarınlara taşıyacak bir toplumsal duyarlılık ve bilincin oluşması temennisiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.

EL EMEĞİ ÇİÇEKLER

Kendi elleriyle yaptıkları taş çiçekleri kadın personele sunan otizmli ve orta düzeyde zihinsel engelli öğrenciler heyecanlarını dile getirirken, renkli anlara sahne olan ziyarette duygularını paylaşan özel eğitim öğrencisi Zekiye Şevval Zeyrek “15 gün boyunca ben ve arkadaşlarım bu çiçekleri sizler için hazırladık” dedi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarından Seher Özmen Emir, “Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız, iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunuyorlar. İlimizde kadınlarımız hayatın pek çok alanında aktif olarak yer almaktadır. Birlik ve beraberlik içinde başlayacağımız ve sürdüreceğimiz her işte başarılı olacağımız aşikardır” diye konuştu.

GÜÇTE TEMEL UNSUR

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili duygularını paylaşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinden Zerrin Türkşen ise “Kadınlar bugün yaşadıkları ülkenin geleceğinin inşa edilmesinde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde kadınlarımızın sahip oldukları haklarla güçlenmeleri, toplumun da güçlenmesinin temel unsurlarından biridir” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.