TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamuflaj ustası böcekler

Konya'da her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Kelebekler Vadisi Parkı'nda bulunan 'Böcek Müzesi' ilgi görüyor

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 09:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kamuflaj ustası böcekler

Müzede bitkilerin arasında kamuflaj ustası olarak adlandırılan sopa böceği, kelebeğe benzeyen yaprak görünümlü yaprak böceği ile kabukları mücevherli kolyelerde kullanılan Buprestiste böceği yer alıyor.

HAYALET BÖCEKLER

Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Kelebekler Vadisi Parkı'ndaki 28 derecedeki tropikal bahçe, 14 farklı türden yüzlerce kelebeğe yaşam alanı sunuyor. Binlerce kelebeğin uçtuğu park, ziyaretçi akınına uğruyor. 98 türe ait 20 bin bitkinin yer aldığı bahçede yüzlerce kelebeği izleyen ziyaretçiler, fotoğraf çekme şansı buluyor. Parktaki onlarca çeşit böceğin yer aldığı ‘Böcek Müzesi’ de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kelebekler Vadisi Biyoloğu Turgut Tuş, müzede ziyaretçilerin en çok bitki ve dalların arasına gizlenmiş kamuflaj ustası böceklere ilgi gösterdiğini söyledi. Turgut Tuş, hayalet böcek olarak da adlandırılan yaprak ve sopa böceğini ziyaretçilerin dalların arasına bulmakta güçlük çektiğini belirtti. 

SÜS EŞYASINDA KULLANILIYOR

Müzede kanatları mücevherli kolye ve süs eşyası yapımında kullanılan böceklerin de bulunduğuna dikkat çeken Tuş, “Kınkanatlılar sınıfına giren parlak ve yanardöner renklerinden dolayı süs böcekleri olarak da bilinen ‘Buprestiste’ familyasından böceklerin sertleşmiş kanatları Asya, Hindistan, Japonya ve Tayland gibi ülkelerde mücevherli takı ve süs eşyası yapımında kullanılıyor” dedi.

Dünyanın en büyük böcekleri arasında yer alan gergedan böceklerinin de müzede sergilendiğine dikkat çeken Tuş, ayrıca bir kıyafet için model alınmış böceklerin de ilgi gördüğünü sözlerine ekledi. (DHA)

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.