TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kapatma davası açıldığında neredeydin?”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP’yi Adalet Yürüyüşü üzerinden eleştirerek, “Mademki adaletsizlik vardı, AK Parti’ye kapatma davası açıldığında neredeydin? Samimiyet burada ortada çıkar sadece sana dokunulduğunda değil” dedi

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2017 09:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Kapatma davası açıldığında neredeydin?”

E. ÇAĞLA GENİŞ

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Kurban Bayramı dolayısıyla il binasında bayramlaşma töreni düzenledi. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda partili bir araya geldi. Partililerin büyük ilgi gösterdiği bayramlaşma töreni, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında şehit olanlar adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

YÜZBAŞI ŞERAFETTİN’İN RUHU

Buca’da yaşanan terör saldırısında yaralananlara acil şifalar dileyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Buca’da yaşanan elim hadiseden dolayı yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu eylemler bizim ülkeye olan hizmet aşkımızdan bir adım döndürmeyecek. Birtakım örgütler bilsin ki 15 Temmuz’da bu millet canını siper ederek işgal girişimini nasıl uzaklaştırmışsa bu eylemlerle de bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. Yüzbaşı Şerafettin’in ruhu neyse İzmir’deki AK kadroların ruhu aynıdır” dedi.

CHP’YE SAMİMİYET ÇIKIŞI

CHP tarafından yapılan Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı’na yönelik eleştirilerde bulunan Dağ, şunları söyledi: “Birileri samimiyetsiz olduğu için her seçimde milletin tokadını yediler. Bugün Adalet Yürüyüşü yapanlar adalet konusunda birtakım iddiada ise sadece Enis Berberoğlu tutuklandığında o yürüyüşü yapmazlardır. Mademki adaletsizlik vardı, AK Parti’ye kapatma davası açıldığında neredeydin diye sorarlar. Samimiyet burada ortada çıkar sadece sana dokunulduğunda değil. Bir fotoğraf paylaştı, ben bu milletin içinden biriyim demek istedi. Bu millet evde öyle oturur belki ama bu fotoğrafları medyada paylaşmaz. Sen yıllarca o fotoğrafı paylaştığın adamı bidon kafalı göbeğini kaşıyan adam olarak gördüğün için bu fotoğrafta samimiyet yok. Adalet Kurultayı’nda da samimiyet yok. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Kimin ne içtiğine karışacak değiliz ama bu milletin değerlerinde kime sorarsanız sorun söyleyecekleri yegane şey vardır şehitliklerde ve mezarlıklarda içki içilmez, kötü şeyler yapılmaz. Ama siz bunu da elinize yüzünüze bulaştırınız. Bu millet gerçek yüzünüzü her şeyiyle görmüş oldu.”

KONGRE SÜRECİNE DEĞİNDİ

Bayramdan sonra başlayacak olan parti içi kongre süreçlerine değinen Dağ, “Bu süreçte daha önceki dönemlerde olduğu gibi yenilenmeler mutlaka olacak. Ama bunlar bir bayrak yarışı şeklinde olacak. Hiçbir kardeşimiz kenara atıldık, artık bu partide yer almamız mümkün değil şeklinde hissetmesin. 2019’a uzun zaman yok. Bundan sonraki seçimler çok önemli dedik ama bugün herkes 2019’a konsantre olmuş. İzmir’i, AK Parti belediyeciliği ile tanıştıramadık. Bundan sonra ciddi bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eğer biz samimiyet içinde siyaset yapmazsak ortada parti kalmaz. Öncelikle samimiyet sadakat teslimiyet ve uğraş vermek zorundayız. Sosyal medya icat oldu mertlik bozuldu. İki büyük hatamız var. Birincisi yaptığımız çalışmalar önemli ama on tane çalışma yapıp yüz paylaşım yaptığımızda işin içinde samimiyet olmuyor. Veya bir partili bir şekilde kızdığı ilçe başkanı il başkanı hakkında gidip ona konuşmak varken sosyal medya üzerinden paylaşması bu partiye dava adamlığına terstir” açıklamasında bulundu.

“UYUMAK YOK”

Konuşmasında CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunan İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Ülkemizin üzerine neredeyse yedi düvel saldırıya geçmiş durumda. Terör örgütleri vardiyalı şekilde saldırılar yapıyor ama şunu bilmesinler bu devleti bölmeye güçleri yetemeyecek. Güçlü şekilde yolumuza hep birlikte devam edeceğiz. CHP’nin sözde Adalet Yürüyüşü’nde devletimizin düşmanları ile kol kola yürümesi bizi üzüyor. Bu CHP, Atatürk’ün değil Kılıçdaroğlu’nun CHP’si. Çanakkale Şehitliği’nde yaşananlar kabul edilemez. Bütün İzmirlileri bu noktada bunları görmeye ve karşı gelmeye davet ediyorum. İzmirliler artık CHP’yi sırtında taşımak istemiyor, 2019 yılında AK belediyecilik ile tanışmak istiyor. Ama iş bizde… Sokak sokak, ev ev dolaşıp yaptıklarımızı ve CHP’nin durumunu hep birlikte anlatmamız gerekiyor. Kongre sürecinde görev alanlar olacak almayanlar olacak. Alanlar şunu bilsin ki onlara uyumak yok” şeklinde konuştu.

DELİCAN’DAN RUSYA ÖRNEĞİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, yeni hizmet binasında ilk kez bir bayramlaşma programı gerçekleştirdikleri söyledi. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Delican, “Bu yüce millet ne zaman birlik ve beraberliğini kaybettiyse bölünmüş ve tarihin tozlu sayfalarında birliklerini kaybetmiştir. Neden Altınordu Devleti yıkıldı? Kendi aralarında kavgaya düştüler, bölündüler, parçalandılar. Önceden bizim ecdadımızın olduğu topraklarda bugün Ruslar var. Biz ne zaman aramızda birlik ve beraberliği kaybediyorsak bizim devletlerimiz de elimizden gidiyor. Bu zamana kadar biz millet olarak ne zaman direndiysek dimdik ayağa kalktık. Eğer 15 Temmuz’da bu millet, millet olma bilinciyle sokağa dökülmeseydi tarihte Altınordu Devleti’ni nasıl parçaladılarsa bizi de parçalayacaktı” dedi.

“İZMİR’İN DAMARLARINI AÇTIK”

2019 yerel seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Delican, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘mental yorgunluk var’ sözlerine de değinerek, “Bu kentin ulaşım, kentsel dönüşüm ve altyapı problemleri var. İzmirliler bunlardan memnun değil ama maalesef korkularla böyle tablo ortaya çıkıyor. Hep birlikte daha fazla koşacağız. İnşallah 2019 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesini AK Parti hizmetleriyle buluşturacağız. Cumhurbaşkanımız ‘mental yorgunluk var’ dedi. Asla ve asla rehavete kapılmamız lazım. Aramızda egosu yükselmiş arkadaşlar olabilir, yorulmuşlar olabilir. Partinin sırtına çıkıp kendine menfaat sağlamak isteyenler olabilir. Bizler partimizi sırtımızda taşımaya devam edeceğiz. İzmir’in damarlarını ve geleceğini açtık. Sizlerden yaptıklarımızı çok daha fazla anlatmanızı istiyoruz. Büyükşehir de, Sayın Kocaoğlu da, ‘Devlet İzmir’i cezalandırıyor’ diye bir şarkı tutturmuş. Her seçim dönemi bunu söylüyor. İzmir’de para var ama hizmet yeterli değil. Ulaşım master planı olmayan bir kentte yaşıyoruz. Bu kente dahil planları ve hayalleri yok. Büyükşehir önündeki yol ayraçlarına bakın hiçbir estetiği yok. Bu şekilde dünya şehri olamayız. İzmir bunların elinde çarçur edilmesin. İzmir’e çok çektirdiler, bunu 2019’da değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.