TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar’a yeni kent meydanı

İlçenin yeni bir ilçe kimliğine kavuşması ve daha yaşanabilir bir hale gelmesi için çalışan Karabağlar Belediyesi, Vatan Mahallesi İhsan Alyanak Bulvarı üzerindeki 4 hektarlık alana kent meydanı yapacak

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 09:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karabağlar’a yeni kent meydanı

Karabağlar Belediyesi, Karabağlar’ın yeni bir ilçe kimliğine kavuşması ve daha yaşanabilir bir hale gelmesi için Vatan Mahallesi, İhsan Alyanak Bulvarı üzerinde bulunan 4 hektarlık alana kent meydanı kazandıracak. Karabağlar Belediyesi, söz konusu çalışma kapsamında “Ulusal Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması” düzenledi. Karabağları yepyeni bir şehre dönüştürmek ve yeni bir merkez kazandırmanın hedeflendiği fikir projesi yarışmasının proje teslim tarihi 18 Temmuz 2017 olarak belirlendi. Jüri Başkanlığını Şehir Plancısı Prof.Dr. Emel Göksu’nun yaptığı üyeler, ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde yaptı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile de bir araya gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Şehir Plancısı Doç.Dr. Hayat Zengin Çelik, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Peyzaj Mimarı Doç.Dr. Emine Malkoç True, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Mimar Doç.Dr. Tutku Didem Altun ve Kentsel Tasarımcı Yüksek Mimar Ali Kural’dan oluşan jüri üyeleri daha sonra alana geçerek incelemelerde bulundu. Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Alev Ağrı ve Etüt Proje Müdürü Zeki Yıldırım da alanla ilgili jüri üyelerine bilgi verdi.

YAŞANILABİLİR KARABAĞLAR İÇİN

İlçenin 30 yıllık imar planları etap etap değiştiren, aynı zamanda Karabağlar’a bağlı Uzundere, Kavacık ve Tırazlı köyleri için Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte tasarım ve geliştirme projelerine de devam eden Karabağlar Belediyesinin son yaptığı “Kentsel Tasarım Proje Yarışması” toplam 4 hektar alanı kapsayacak. İçerisinde açık otoparklar, meydan, çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları yer alacak.

YARIŞMA TAKVİMİ VE ÖDÜLLER

“Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması” son teslim tarihi 18.07.2017 olarak belirlenirken, sonuçlar 28.07.2017 tarihinde açıklanacak. Proje birincisine 75 bin TL, 2.ye 50 bin TL ve 3’cüye 35 bin TL para ödülü verilecek. Yarışmada ayrıca 3 projeye de 15 bin TL mansiyon verilecek. Dereceye giren eserler 10.08.2017 tarihinde sergilenecek.

Yarışmanın Jürisi belirlendi

Proje yarışmasının ayrıca Danışman Jüri Üyeleri Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mimar Suphi Şahin, Karabağlar Belediyesi Etüt Proje Müdürü Zeki Yıldırım, Prof.Dr. Cemal Arkon ve Yrd.Doç.Dr. Ahenk Yılmaz’dan oluşacak

Yarışmanın Yedek Jüri Üyeleri ise; Yrd.Doç.Dr. Ayşegül Altınörs Çırak, Mimar Merih Feza Yıldırım ve Peyzaj Yüksek Mimarı Elvin Sönmez Güler olarak belirlendi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.