TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar’a Millet Bahçesi

Seçim maratonuna Karabağlar Eski İzmir Pazaryeri’ndeki mitingiyle devam Başbakan Binali Yıldırım, Karabağlar’daki askeri araziye Millet Bahçesi yapacaklarını açıkladı. Yıldırım, “Durmak yok yola devam” diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2018 07:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karabağlar’a Millet Bahçesi

E. ÇAĞLA GENİŞ

24 Haziran seçimleri kapsamında seçim bölgesi İzmir’e gelen ve bir hafta kentte kalacak olan Başbakan Binali Yıldırım, seçim maratonuna Karabağlar Eski İzmir Pazaryeri’ndeki mitingiyle devam etti. İzmirlileri selamlayarak sözlerine başlayan Binali Yıldırım, “Bu coşku ve heyecan 24 Haziran’ı müjdeliyor. İstikbalin bağımsızlığın sembol şehri hep Mustafa Kemal Atatürk’ü hem de Adnan Menderes’i bağrına basan İzmir... Sizler her zaman yanımızda oldunuz. Size milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim. Bütün engelleri sizin desteğinizle aşa aşa geldik. Dağ gibi sorunları, hizmetlere dönüştürdük. Darbelere boyun eğmedik, 15 Temmuzda Karabağlar ayaktaydı. Cumhurbaşkanına, başbakanına, bayrağına sahip çıktı. Ay yıldızlı bayrağı yere düşürmediniz. Demokrasiden, hukuk devletinden vazgeçmediniz. Demokrasimiz büyüdükçe, ekonomimiz büyüdü. Türkiye üretim ekonomisinde, ihracatta rekor kırdı muhalefete sorarsanız 16 yıldır AK Parti bir şey yapmadı. İnanıyor musunuz?” dedi. Kalabalığa seslenen Başbakan Yıldırım, Karabağlar’daki askeri araziye Millet Bahçesi yapılacağını, İzmir Demokrasi Üniversitesinin kampüsünün de ilçeye yapılacağını ve kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini açıkladı. Kürsüden muhalefete yüklenen Başbakan Yıldırım, “430 bin vatandaşımıza yeni iş bulduk ama işimiz bitmedi bütün vatandaşlarımıza iş bulmak için daha çok çalışacağız. Kalem tutması gereken ellerin terörün uzağına düşmemesi için yapacak daha çok işimiz var. Muhalefet adaylarının Türkiye’si nasıl bir Türkiye? Bir vizyonu görüşü var mı? Ülke yararına bir düşüncesi, söylediği güzel söz var mı? Projeleri var mı, hayalleri var mı? Haklarını yemeyelim. Bir tane projeleri var. Hepsinin ortak projesi Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek. Buna güçleri yeter mi? Hak ettikleri dersi sandıkta verecek misin Karabağlar? Bunlar adeta bir yıkım ekibi gibi çalışıyorlar. Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız, yerli arabayı yaptırmayacağız, nükleer santrali yaptırmayacağız diyorlar. Bunların ağzından yıkmaktan başka biz söz çıkmıyor. Bu yıkım ekibinin enkazını pazar günü kaldıralım mı? Biz inşa etmeye onlar yıkmaya talip. ‘Kazanırsak Türkiye’yi eski sisteme dönüştüreceğiz’ diyorlar. Eski sistem; kriz, darbe, vesayet, kumpas demek. Karabağlar buna izin verir mi? O halde durmak yok yola devam” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’Yİ 3,5 KAT BÜYÜTTÜK

Başbakan Yıldırım, şunların söyledi: “Ey CHP, ey muhalefet… Konak Tünelini kim yaptı, çevre yolunu kim yaptı, Adnan Menderes Havalimanı’nı kim yaptı, imar barışını kim yaptı? Sabuncubeli Tünelini kim yaptı? Ovit, Bolu tünellerini, Marmarayı kim yaptı? İZBAN’ı Selçuk’a kim uzattı? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Milli silahları, tankları, topları AK Parti yapmadı da uzaydan gelenler mi yaptı? Bunlarda hiç utanma kalmamış. Milletin gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Millet sormaz mı kardeşim. AK Parti Türkiye’nin her köşesini imar edip kalkındırırken siz ne yaptınız? 16 senede yan gelip yattınız. Bol bol konuştunuz. Bunlar yaptıklarımızı inkar ediyor. Milletimiz ise AK Parti’yi 16 yıldır iktidar yapıyor. Onlar görmek istemez ama siz iyi bilirsiniz. Bizim bu ülke için hayallerimizin ne kadar büyük olduğunu, hedeflerimizin ne kadar büyük olduğunu siz iyi bilirsiniz. Cumhurbaşkanımız açıkladı. Türkiye’de 5 tane büyük endüstri bölgesi kuruluyor. Bir tanesi de Ege’de İzmir’de olacak. İzmir’de bilişim vadisi kuruyoruz. Urla’da büyük bir alanı bilim ve teknoloji üssü haline getiriyoruz. Türkiye sıçrama yapacak sanayi ve teknolojide fark oluşturacak. Yapacak çok işimiz var. Bu ülke için, İzmir için hayallerimizin sınırı yok. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Kimse bu milletin hafızası zayıf diye düşünmesin. Bu milletin hafızası saat gibi işliyor. İçine kapalı Türkiye’yi dünyaya açtık. Türkiye’yi 3,5 kat büyüttük. Türkiye’yi parmakla gösterilen ülkeler arasına sokmaya hazır mısınız? 81 ilimizle beraber kalkınmaya devam ediyoruz. Üretimde istihdamda önemli ilerlemeler kaydettik.”

TERÖR NEREYE KAÇARSA ENSESİNDEYİZ

AK Parti olarak 81 milyon vatandaşı kucakladıklarını kaydeden Başbakan Yıldırım, “Biz Diyarbakır’da da İzmir’de de aynı şeyi konuşuruz. Birlikte Türkiye’yiz, kardeşiz, biriz, beraberiz. Birliğimize gelen her türlü tehlikeye karşı amansız mücadelemiz devam edecek. Suriye’de, Irak’ta, Kandil’de yuvalanan terör örgütlerine karşı amansız mücadelemiz devam ediyor. FETÖ, PKK göz açtırmadık açtırmayacağız. Terörü bitirmek için Mümbiç’teyiz. Terör nereye kaçarsa ensesindeyiz, orada etkisiz hale getireceğiz. Türkiye’yi tehdit eden şer odaklarını yok etmek boynumuzun borcudur. Bu illeti tamamen bu milletin yakasından söküp atacağız. Mehmetçik gece gündüz demeden canı pahasına operasyon yaparken muhalefet adayları nerede? O Edirne’de terörü destekleyen Selahattin Demirtaş’ın yanında onu ziyaret ediyor. Milletin askerini, sivilleri gözünü kıpmadan öldüren Kobani İsyanı’na başlatanlara destek verenlere sandıkta hesap soracak mısınız? Muhalefetten bu örgütlere karşı nasıl mücadele edeceklerini hiç duydunuz mu? Aklınızı başınıza alın. Karabağlar’ın sillesi ağır olur unutmayın. Tek planları Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek. Uğraşmayın boşuna; o milletin adamı. Millet onu bağrına basmış, siz söküp atamazsınız. Bizim gündemimiz milletin yüzünü güldürmek. Her yaptığımıza çamur atan bir muhalefete rağmen çok şey yaptık. Yıllar boyu vesayetçilere sahip çıktılar şimdi çıkmışlar özgürlük şarkıları söylüyorlar. Kimi inandıracaksınız?” diye sordu.

KARABAĞLAR’A MİLLET BAHÇESİ GELİYOR

İzmir’i her alanda geliştirmek için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Yıldırım, Karabağlar’daki askeri arazinin geleceği ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunarak, “İstiyoruz ki İzmir kalkınan Türkiye’nin en öncü şehri olsun. Bunun için 16 yıldır İzmir için bütün imkanları seferber ettik. İmar barışı demek Karabağlar’ın kurtuluşu demek. İmar aykırılıklarının mülkiyet sorunlarının çözümü demek. Balçova’daki mağdurlar da bundan yararlanacak. Şimdi size üç büyük müjdem var. Birincisi İzmir Demokrasi Üniversitesinin kampüsünü Karabağlar’da kuruyoruz. Bu iş için 500 dönüm arazi ayarladık. İkincisi Karabağlar’da ormana ait askeriyenin kullandığı 450 dönüm araziyi de askeriden alıp Millet Bahçesi yapıyoruz. Üçüncüsü Karabağlar’da kentsel dönüşümü başlattık. Bundan sonra yerinde dönüşüm diğer mahaller için de yapılacak. Sizlerin kabul ettiği şekilde bu gerçekleştirilecek. Seçimlere dört günümüz var. Gece gündüz bize uyumak yok. Pazar gününe kadar durmak yok. Karabağlar’dan rekor bekliyorum. Bu ay iki bayramımız vardı Ramazan Bayramı’nı yaptık ikinci bayram da pazar günü” diye konuştu.

İDEOLOİJİK BELEDİYECİLİK VARDI

Mitingde kürsüye çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ve yapı kayıt belgesi hakkında çıkan son yasa hakkında önemli mesajlar vererek, “Bir zamanlar bu memlekette ideolojik belediyecilik vardı. Şehirlerin altyapısı yapılmaz, çöp dağlarında patlamalar olur onlarca kişi ölürdü. Sular akmazdı. Hala bazı şehirler böyle. Gelirken yolda bir slogan gördüm. Her taraf İzmir gibi olsa diye. Keşke Allah bütün beldelere İzmir gibi güzellik konusunda cömert davransa ama böyle yöneticiler vermese. Benden önce üç dönem CHP vardı. Şehrin ayrısından fazlasını gecekondu haline getirmişlerdi. Şimdi şehir Paris gibi oldu. Kentsel dönüşüm bitti, kaçak yapı kalmadı. İdeolojik belediyecilikten hizmet belediyeciliğine atladık. Hiç mazeret üretmedik. Kimseyi kapıdan çevirmedik” dedi.

İSTER BİZİMLE İSTER MÜTEAHHİTLE

Belediye başkanlığının ilk yıllarında evi olmayan herkese 25 lira peşin 5 lira taksitle arsalar verdiğini, yollarını ve altyapılarını yaptığını kaydeden Özhaseki, “Pırıl pırıl semtler ortaya çıktı. Fakat diğerleri kendi partilerinden olmayanlara gidip yıkım kararı çıkardılar. Kentsel dönüşüm bu memleket bir zorunluluk keyfiyet değil. Deprem ülkesiyiz. İzmir’in kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Birçok yasa çıkardık fakat bizim CHP’li belediyeler bu kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm diyor. Eğer rant varsa mahalleliye bölüştür. Sen iş yap, bahane uydurarak tembellik etme. Allah sizi ıslah etsin. Karabağlar’da bir ucundan tutuk başladık. İşe başladık ihaleleri yaptık. Etapladık. Şu an inşaatlar başladı 50 bin konutluk bir yer çıkıyor bir kısmı kamuya bir kısmı vatandaşa ait. Bakanlığa geçen konutları satmayacağız rant elde etme peşinde değiliz. Depremde evi yıkılacak vatandaşlara verip takas edeceğiz. Binlerce konut bizim elimize geçiyor oradan. Kalan yerleri boşaltıp inşaat başlayacağız. İki seçenek sunacağız eğer bizle anlaşırsanız gelir yaparız, siz planları yapın bırakın biz istediğimiz gibi yapalım diyorsanız salı günü planları imzalayacağız. Üçüncü etabı da iki üç ay içinde bitireceğiz. Arsaların imar planları kesinleşmiş olacak. Müteahhit ile anlaşıp verebilirsiniz. Ya da bizimle takasa girebilirsiniz. 110 hektarlık alanda başladık işe. Yüzde 60’ı sosyal donatıya ayırdık. 30 metrelik bulvarlar çizdik. İster bizimle anlaşın ya da kendi aranızda bir araya gelerek müteahhitlerle anlaşın. Bizim bu hareketimiz buranın kara kaderini değiştirecek” diye konuştu.

BELEDİYELERE SIFIR FAİZLİ KREDİ

Yeni çıkan imar yasası konusunda vatandaşlara bilgi veren Özhaseki, şu ifadeleri kullandı: “Şu anda Türkiye’deki toplam yapı stokunun sayısı 26 milyon 358 bin. Bunun ne kadarı imara uygun, yüzde 30-35. Geriye kalan kısım imara aykırılık sorun teşkil ediyor. Ya mülkiyetinde sorun var ya da ruhsatsız. İdareciler önünü açmazsa vatandaş ne yapacak. Sokakta yatacak hali yok. Kaçak durumuna düşmüş yapılar var. Su, elektrik, gaz bağlanamıyor. Bağlayanı hapse atarız diyor kanun. Belediyeler ceza yazıyor. Bazı yerlerde karşı partiliye ceza yazıyorlar. Yıkım cezası çıkarıyorlar. Enselerinde bir kılıç ile dolaşıyorlar. Vatandaş evini satarken düşük değer ifade ediyor. 80 milyon vatandaşın 50-55 milyonu devletle mahkemelik. İşte bütün bunları giderecek bir yasa yaptık. İstanbul boğazına bakan yalılar, Sultaniye çevresi, Süleymaniye çevresi bu yasadan yararlanamayacak. Yasa diyor ki sizin bu yapınızın değeri neyse kendiniz bunu söyleyin, mühendislik bürolarına gitmeyin. Buralarda ne kadar sorun varsa hepsini çözecek bir yasa geldi. Elimize bir gelir geçecek. 35 40 milyar para. Belediyeler eğer mahallelerde kentsel dönüşüm işine girecek olursa sonradan orayı yeniden dönüştürmeye karar verirse sıfır faizli para olarak vereceğiz. Türkiye’yi depreme hazırlayacağız. Sağlam binalarda oturacağız. Bu para yeniden size dönecek. Sağa sola gitmeyecek. Belediyelere bir şart koşuyoruz. Yüzde yüz yerli malı malzeme kullandıklarını bize taahhüt edecekler.”

KİRA PARALARINI BİZ VERECEĞİZ

Hazine arazisi üzerinde oturanların durumu hakkında da konuşan Özhaseki, “E-devlet şifresi ile girip kaç metre kare işgal etiğini bildirecek biz de ona o değer üzerinden kendisine tapusunu vereceğiz. Bundan sonra yalan söyleyen belediyelere tamam demek yok. İmar affı bütün sorunlarımıza çözüm bulan bir yasa oldu. Bundan sonra önümüz açık. Ya planları kendileri uygulayıp yapacaklar ya da bizimle anlaşarak yapacaklar. Evler yıkıldığı andan itibaren bin liraya yakın kira paralarını biz vereceğiz. İstiyoruz ki deprem geldiğinde içimiz yanmasın hazırlıklı olalım. Japonlar çok akılı da biz hiç mi iş bilmiyoruz? Şimdi deprem için hazırlık zamanı ve kentsel dönüşüm zamanı. Elimizdeki paraları olduğu gibi buna harcayacağız. Bir Japon nasıl rahat ediyorsa biz de öyle evlerimizde rahat edeceğiz. Burayı da pilot bölge seçtik” açıklamasında bulundu.

HERKESE ULAŞIN

24 Haziran’a kısa bir süre kala vatandaşlardan destek isteyen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Telefon rehberlerinizi alın kimi tanıyorsanız herkese ulaşın. Çok önemli bir seçime gidiyoruz. PKK, muhalefet, FETÖ hepsi bir olmuş birleşmiş. Uzun adamı başkan yaptırmayacağız diye… Topunuz gelseniz ne yazar. Uzun adamın arakasında bu millet var. Küçümsediğiniz bu millet var” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.