TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka, Nazım Hikmet’i anıyor

Karşıyaka Belediyesi, Türk ve dünya şiirinin unutulmaz ismi Nazım Hikmet Ran’ın 116. doğum gününde, “Onlar ki” adlı oyuna ev sahipliği yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka, Nazım  Hikmet’i anıyor

Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı ile halkın kahramanca mücadelesini anlatan Kuva-i Milliye Destanından uyarlanan ve türkülerle beslenen müzikli oyun, yarın akşam Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda perde açacak.

Düzenlemesini Metin Coşkun, yönetmenliğini ise Orhan Aydın’ın yaptığı oyunda; Nazım Oyuncuları Gülsen Tuncer, Metin Coşkun, Ali Gül, Ayşegül Alpak ve Orhan Aydın sahne alacak. Yüzlerce sanatseverin buluşacağı etkinlik saat 20.00’de başlayacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Dilimizin, şiirimizin, insanlık değerlerimizin büyük ustası Nazım Hikmet’i, bu yıl da sevgiyle, saygıyla ve minnetle anacağız. Hasretlerin, umutların, aşkların ve mücadelelerin şairini ‘İyi ki doğdun Nazım’ diyerek selamlarken, onun insanları olmanın gururunu ve onurunu anımsayacağız. Tüm sevenlerini yarın Bostanlı Suat Taşer Tiyatromuza bekliyoruz” dedi. n İHA

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.