TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaspersky Lab’den güvenlik eğitimi

Türkiye’de işletmelerin yüzde 45’i kendilerini hedef alan BT güvenliği tehditleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını kabul ediyor ve siber saldırıların kurbanı olmaktan endişe duyuyor

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kaspersky Lab’den güvenlik eğitimi

BT ekiplerinin bu zorlukları aşmasına yardımcı olmak isteyen Kaspersky Lab, temel bilgi güvenliği becerilerini geliştirmek için tasarlanan BT Ekipleri için Siber Güvenlik adlı çevrim içi interaktif eğitim kursunu başlattı. Katılımcıların kursta elde ettiği beceriler sayesinde, destek ekipleri kurumların siber güvenlik kalitesini artırabilecek.

ENDİŞE DUYULUYOR

Kaspersky Lab’in BT Güvenliği Ekonomisi Raporu’na göre, Türkiye’de şirketlerin yüzde 52’si çalışanlarının siber güvenlik konusunun farkında olmadığından endişe duyuyor. Bu tür bir durum da siber güvenlik vakalarının yaşanmasına neden olabiliyor. Bu rahatsız edici istatistiğin arkasındaki faktörlerden biri, BT destek uzmanlarının bilgi güvenliği araçlarıyla çalışmak için gereken temel becerilerden yoksun olması. Çalışanların, siber tehditlerle bağlantılı olabilecek şüpheli bir e-posta veya "Mavi Ekran" hatası gibi sorunlarla ilgili talepleriyle ilk ilgilenenler BT destek uzmanları oluyor. Kaspersky Lab, şirketlerin BT güvenliğindeki ilk savunma hattını güçlendirmek için BT yöneticileri ve destek ekiplerine yönelik ilk çevrim içi eğitimini duyurdu.Çevrim içi modüler bir eğitim kursu olan BT Ekipleri için Siber Güvenlik, BT uzmanlarının olası saldırı senaryolarını tanıma becerisi kazanmalarını sağlayan benzersiz bir interaktif programa sahip. BT uzmanları kursta ayrıca, olaylar hakkında ilk verileri toplama yöntemleri ve elde edilen verileri bilgi güvenliği hizmetlerine gönderme konusunda da eğitim alıyor. SCORM 1.2’de geliştirilen BT Ekipleri için Siber Güvenlik çevrim içi eğitimi, İnternet tarayıcısından erişilebilecek şekilde kurumsal öğrenim yönetimi sistemlerine entegre edildi ve dört ayrı başlıkta modüllerden oluşuyor:Zararlı yazılımlar, Potansiyel olarak istenmeyen program ve dosyalar, Temel araştırma yöntemleri, Kimlik avı ve açık kaynaklı istihbarat. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.