TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Katar'da iş forumu düzenleyebiliriz”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Katar'da bir iş forumunun düzenlenebileceğine işaret ederek, “Katar'da bir iş forumu, TOBB bunu düzenleyebilir veya bu işi biz Tarım Bakanlığı düzenleyebilir, Mart ayını beklemeden yapabiliriz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 07:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Katar'da iş forumu düzenleyebiliriz”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) Katar Belediye ve Çevre Bakanı Mohammed Bin Abdullah Al Ruhaihi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Fakıbaba, Katar'da bir iş forumunun düzenlenebileceğine işaret ederek, “Sizler ya büyükelçilik vasıtasıyla yatırımlarınızı anlatacaksınız veya şöyle yapabiliriz. Ben bunu iş forumu olarak biliyordum. Biz şunu yapabiliriz, Katar'da bir iş forumu, TOBB bunu düzenleyebilir veya bu işi biz Tarım Bakanlığı düzenleyebilir, Mart ayını beklemeden yapabiliriz. Türk firmalarının çok beğenildiğini duymuştum. Bu Türk yatırımcılar için de, Katarlı yatırımcılar için de fırsattır. Sizler karar verir, ya TOBB yapsın ya da Tarım Bakanlığı öncülük yapsın derseniz, birebir işi halletmenin daha iyi olacağına inanıyorum” diye konuştu.

ORGANİZE EDEBİLİRİZ

Türk yatırımcılara çağrıda bulunan Fakıbaba, “Hangi yatırımları bizim iş adamlarımız yapmak istiyor. Dosya hazırlanır, bunlar büyükelçiye verilirse daha uygun olabilir. Eğer daha objektif ve girişimci bir ruh olması için bunu organize edebiliriz” dedi.

Fakıbaba, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Katar ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin sorulması üzerine Fakıbaba, “Biz, Sayın Bakanla ve büyükelçi ve arkadaşlarıyla konuştuk. Ekonomik olmanın dışında çok cana yakın kardeş bir ülke olarak birbirimizi görüyoruz. Şunu söylediler; bizde her türlü imkan var, bunlardan faydalanması gereken ülke başında Türkiye geliyor. Türk iş adamları da çok kaliteli işler yapıyorlar. Sadece tarım, meyve değil, inşaatlar, stadyum, yollar var. Rekabet sistemine göre de Türk iş adamları geldiğinde biz gerekli her türlü desteği vereceğimizi bilsinler dedi. Özellikle Türkiye'nin park bahçede çok başarılı olduğunu, Türk iş adamlarına iş vermek istediklerini söylediler. Hatta bu işçilik konusunda da bazı elemanların da istihdam edileceğini söylediler. Orada ocak ayındaki forum çok önemli. Bu forumda Katar'da yapmak istediğiniz iş konularında bu konunun daha açık bir şekilde görüleceğini tahmin ediyorum. Bir de ticaret merkezinin açılması önemliydi, ocak ayında bunu açacağız dediler. Türk insanlarının kendini biraz daha tanıtması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.