TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayıt yaptıramıyor!

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nü tam burslu bitiren viyalo sanatçısı Ege Çelebi iki ayrı okulu birincilikle kazandı. Ancak emekli bir baba ile ev hanımı annenin kızı olan Ege, maddi imkansızlıklardan dolayı kayıt yaptıramıyor

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 08:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kayıt yaptıramıyor!

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

İzmir’de yaşayan 23 yaşındaki Ege Çelebi, genç ve yetenekli bir viyalo sanatçısı. Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Viyola Ana Sanat Dalını tam burslu bitiren Ege, üniversite hayatı boyunca ise yurtiçi ve yurtdışında birçok konser verdi. Emekli bir baba ile ev hanımı annenin kızı olan Ege, master için Norveç’in Bergen kentindeki Grieg Akademi ve Portekiz’in Porto kentindeki Escola Superior de Musica e Artes do Especatulo (ESMAE) okullarının giriş sınavlarını birincilikle kazandı.

İki okula da kayıt yaptırma hakkı kazanan Ege, burs için çalmadık kapı bırakmadı ama destek bulamadı. Yıllık ücreti 6 bin 500 Euro olan Norveç’teki akademiye girmek için istenen ücreti bulamayan Ege, son şansı olan Portekiz’deki okula kaydını yaptırabilmek için destek bekliyor. Kendi gibi genç sanatçılara yardım edilmesini isteyen Ege, “Tek isteğim kendimi iyi bir müzisyen olarak geliştirmek ve ülkemi yurtdışında temsil etmek. Bu fırsatın da elimden kaçmasını istemiyorum” dedi.

BAŞARILI BİR GENÇ

Öğrenim hayatı boyunca yurtiçi ve yurtdışında çeşitli konserler veren Ege, “2012 yılında Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Viyola Ana Sanat Dalını tam burslu kazandım. Pınar Dinçer’den 5 sene boyunca viyola eğitimi aldım. Eğitim sürecinde okulun projelerinden biri olan IP Project kapsamında İtalya’da kurulan ve 8 ülkenin katılımıyla oluşan bir orkestrada yer alma şansı yakaladım. Ayrıca 5 sene boyunca çeşitli konserler ve resitaller vermeye de devam ettim. Ruşen Güneş, Monten Carlsen, Hans Gunnar Hagen, Jorge Alves, Alberto Martini, Fabrizio Scalabrin, Boguslawa Sielski, Uldrich Mertin gibi değerli sanatçılarla hem solo hem de oda müziği çalışma fırsatı buldum” diye konuştu.

ÇALMADIK KAPI BIRAKMADI

Küçüklükten beri yurtdışında okuma hayalini gerçekleştirmek için biri Norveç’in Bergen şehrinde bulunan The Grieg Academy of Music ile Portekiz’in Porto şehrinde bulunan Escola Superior de Musica e Artes do Especatulo (ESMEA) okullarının master programı seçmelerine katıldığını ve iki okulu da birincilikle kazandığını anlatan Ege, “Norveç’teki okula gitme şansımı yeterli sürede 6,500 Euro olan okulun yıllık ücretini bulamadığım için kaybettim. Portekiz’deki okulun yıllık ücreti de aynı. Bu ücreti de Eylül 2017 ortasına kadar bulmam gerekiyor. Burs için birçok yere başvurdum ama hiçbirinden geri dönüş alamadım” ifadelerini kullandı.

“HAYALİMİ KAYBETMEK İSTEMİYORUM”

Küçüklükten beri hayalini kurduğu yurtdışında eğitim fırsatını maddi imkansızlıklar yüzünden kaybetmek istemediğini dile getiren Ege, şunları söyledi: “Babam işçi emeklisi, annem ise ev hanımı. Aynı zamanda bir kız kardeşim daha var. Bugüne kadar hep maddi imkansızlıklarla geldim ve hayatım boyunca gerek çalışarak, gerek KYK bursu alarak kendi harçlığımı kendim çıkarttım. Şu anda da çocukluktan beri hayalini kurduğum yurtdışında okuma hayali maddi imkansızlık engeline takıldı. Bu okulun ücretini ailemin tek başına karşılayabilmesi imkansız ve ben yine benzer sebeplerden ötürü bu okulu, Prof. Jorge Alves ile çalışma fırsatını ve aynı zamanda hayalimi yeniden kaybetmek istemiyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.