TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Keçeye yeni yoruma ödül

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Elvan Özkavruk Adanır ve Öğretim Görevlisi Dr. Jovita Sakalauskaite, Uruguay’ın başkenti Montevideo’da düzenlenen 7. Uluslararası Dünya Çağdaş Tekstil Sanatları Bienali’nde onur ödülü aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 07:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Keçeye yeni  yoruma ödül

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, kadının varlığını, hayat vermesini ve ölümünü keçelerle anlatan sanatçılar, 75 sanatçının eserleriyle katıldığı bienalden Türkiye’ye ödülle döndü. Konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen Prof.Dr. Adanır, kadını keçe üzerinden oluşturdukları objelerle simgelediklerini eserlerin bienal jürisinin beğenisini kazandığını bildirdi.

ÜÇ BOYUTLU FORMLAR

Adanır, şunları kaydetti: “Bienalde farklı kültürlere ait tekstil sanatı eserleri yer aldı. Biz de keçeye üç boyutlu formlar verdik. Ana tanrıça figürlerinden yola çıkarak keçeyle kadını anlatmak istedik. Kadının ana tanrıça olduğunu göz önüne sermeyi amaçladık. Bu projede kadının ne kadar güçlü bir varlık olduğunu vurguladık. Çalışmamız da bienal jürisinin dikkatini çekti. Türkiye ve kentimizi, Uruguay’da temsil ettiğimiz ve onurlandırıldığımız için çok mutluyuz.” n AA/İZMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.