TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kedilere özel pansiyon

Gelirinin neredeyse tamamını hayvanlara harcayan Şükran Taşan, daha fazla sokak hayvanına yardım edebilmek için evini bir kedi pansiyonuna dönüştürdü. Şükran, buradan elde ettiği gelirle sokak hayvanlarına katkı sağlıyor

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2018 07:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kedilere özel pansiyon

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

İzmir’de bir mağazada asgari ücretle muhasebeci olarak çalışan 24 yaşındaki Şükran Taşan, sokak hayvanlarına olan duyarlılığı ve sevgisiyle tanınıyor. Çocukluğundan bu yana hayvanları çok sevdiğini söyleyen Şükran, mahallesinde bulunan sokak hayvanları ile yakından ilgileniyor, “Gerekirse ben aç kalırım onları doyururum” diyerek gelirinin neredeyse tamamını onların bakımı için harcıyor. Elinde mama kalmadığı ve destek alamadığı zamanlarda çok üzüldüğünü söyleyen Şükran, daha fazla sokak hayvanına yardım edebilmek için ek iş olarak ücretli kedi bakıcılığı yapıyor. Kediler için hizmet veren birçok pansiyon bulunduğunu ancak bunların çoğunun hayvanları kafeslerde misafir ettiğini dile getiren Şükran, evini bir kedi otele çevirdi. Evcil hayvanı konusunda titiz davrananların sevimli dostlarını kafeslere bırakıp tatile gitmek istemediklerini belirten Şükran, buradan elde ettiği gelirle de sokak hayvanlarının masraflarına katkı sağlıyor.

“ONLARIN BANA İHTİYACI VAR”

Şükran, hayvanlara karşı duyarlılığının daha küçük yaşlarda sokakta ölmek üzere bulduğu iki kedi yavrusunu sahiplenmesiyle başladığını şöyle anlattı: “Öğrencilik dönemimde gönüllü olarak şehir çöplüğünde besleme yaptım. Psikolojik olarak çok yıpratıcı olsa da hayvanlara olan sevgim o dönemde daha da arttı. Onların bana ihtiyacı var, hep daha fazlası için uğraştım ve uğraşmaya devam ediyorum. Zamanımın bir kısmı işte çalışarak diğer bir kısmı da sokak hayvanlarını besleyerek tedavi ettirerek ve evimde pansiyon hizmeti verdiğim diğer kedilerle uğraşmakla geçiyor.”

KAFESSİZ KEDİ PANSİYONU

Sahipleri seyahate çıkan kediler için evini pansiyona çeviren Şükran, “Kedi ve köpekler için hizmet veren birçok pansiyon var. Ancak bunların çoğu, hayvanları kafeslerde misafir ediyor. Evcil hayvanı konusunda titiz davrananlar ise sevimli dostunu kafeslere bırakıp tatile gitmek istemiyor. İşte bu noktada ev ortamında kafessiz kedi pansiyonu hizmeti vermekteyim. İnsanlar tatildeyken kedilerini kafes sistemi olmadan kendi evlerindeki hayatlarını, o rahatlıklarını aratmadan misafir ediyorum. Sahipleri tatildeyken koşup eğlenebilecekleri, arkadaş edinebilecekleri, sıcak, sevgi dolu kucakta uyuyabilecekleri ortamda onlardan ayrı olduklarını çok fazla hissetmeden ağırlıyorum. Düzenli video ve resim yollayıp çocuklarınızdan haberdar ediyorum sahiplerini” dedi.

GELİRİNİ HAYVANLARA HARCIYOR

Elinde mama kalmadığı ve yardımseverlerden mama desteği alamadığı zamanlarda çok üzüldüğünü söyleyen Şükran, masrafları karşılayabilmek için evini kediler için pansiyona çevirdi. Seyahate çıkacak olan kedi sahiplerine günlük 20 liraya pansiyon hizmeti sunan Şükran, “Sokakta benden gelecek bir avuç mama için yolumu gözleyen sokak hayvanları var. Mamamız bitince aç kalabiliyorlar günlerce. Onların önünden ellerim bomboş geçince kahroluyorum. Sokaktaki kedilerin mama ve tedavi masraflarını karşılayabilmek için ek iş olarak ücretli kedi bakıcılığı yapıyorum evimde. Kediler özgürlüğüne düşkün canlılardır, amacım onları stres ortamından uzak olacakları şekilde özgürce misafir etmektir. Kişiler seyahate çıktıklarında kedilerini sıcak, huzurlu, güvenli ev ortamında ağırlıyorum. Kedilere toplu ya da tek başına kalacakları konforlu konaklama imkanı sağlıyorum. Ayrıca kedi sahipleri talep ettiği takdirde kendi evlerinde de bakabilirim. Günlük pansiyon bedeli 20 lira. Bu işle sokak hayvanlarının masraflarına katkıda bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.