TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemalpaşa’da yemek şöleni

İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde 2. Uluslararası Yemek Festivali 40 ülkeden 500 yarışmacının katılımıyla başladı. Festivale İzmir’in dört bir yanından vatandaşlar katılım gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2018 08:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kemalpaşa’da yemek şöleni

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Kemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve 40 ülkeden 500 yarışmacının katılacağı Uluslararası Yemek Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Festivalin proje ortağı ülke Ukrayna, onur konuğu ülke Bosna Herkes ve onur konuğu şehir ise lezzetleri ile meşhur Gaziantep şehri oldu. 4 gün boyunca devam edecek olan festivalde usta aşçılar hünerlerini sergilerken, ünlü sanatçılar da Kemalpaşalılar ile buluşuyor.

“AMAÇ KAYNAŞMAK”

Kemalpaşa’da önemli bir uluslararası festivale daha ev sahipliği yaptığına işaret eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Dünyanın birçok ülkesinden Ukrayna’dan, Filistin’den, Katar’dan, Çin’den yaklaşık 40 ülkeden 500’e yakın yarışmacı buraya geliyor. Buraya gelenlerin birçoğu farklı dilin, farklı dinin, farklı kültürün temsilcileri. Hem onalar bir araya gelip birbirlerini anlıyor hem de cennet vatanımızı Kemalpaşa üzerinden de tanıtmış oluyoruz. Biz diyoruz ki; Türkiye’ye gelin. Türkiye dünyada huzurun, mutluluğun, refahın ve insanlık için mücadele eden ülkenin adıdır diyoruz. Cennet vatanımızı da bu programlarla tanıtmaya çalışıyoruz. Bu 4 günlük festivalimizi sadece yemek festivali olarak görmüyoruz. Bunu sadece bir araç olarak görüyoruz, amaç kaynaşmak ve vatanımızı tanıtmak. O yüzden katılan tüm misafirlerimizi kentimizin farklı ilçelerini de gezdirerek Türkiye’mizin ve İzmir’imizin tanıtımını yapmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAK İÇİN FIRSAT”

Festivalin kültürlerini tanıtmak adına önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, “Bu etkinliğimizin 23 Nisan tarihiyle denk gelmesi, bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Çok daha büyük mutluluk yaşadık. İnsanlık tarihi yemek içmekle başlamıştır ve bugün kültürümüzün, kardeşliğimizin ve birlikteliğimizi gösteren bu festivalde aynı sofrada buluştuk. Hz. Nuh’dan beri aynı gemideyiz. İlk festivalimiz Hz. Nuh’un gemisinde aşure yapmakla ortaya çıktı diye düşünüyorum. Bugün burada yine bu kardeşliği en güzel şekilde ifade edeceğiz. Ülkemizin, İzmir’imizin vatan toprağında böyle güzel bir etkinliği düzenleyen belediye başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Kemalpaşa’mızın,ilçemizin adını tüm dünyada duyurulması için ve gençlerimizin sahip olduğumuz zengin yemek kültürünü tanıması için çok büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Uğurlu, Fettah Can, Aleyna Tilki, Ülkü Eyüpoğulları ve Bahar Gelir’in konser vereceği festivalde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yönelik uçurtma şenliği de düzenleneceğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.