TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kendi kendimize yeteceğimize inanıyorum”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Zincirlikuyu’da bir otelde düzenlenen Tarım Zirvesi 2017’ye katıldı

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Kendi kendimize yeteceğimize inanıyorum”

Zirvede bir konuşma yapan Bakan Fakıbaba, “Nasıl kendimize yeten gıda, tarım ve hayvancılık ülkesi olacağız? Yapmış olduğum 2 aylık araştırma neticesinde ben çok pozitifim, kendi kendimize yeteceğimize inanıyorum. Yetip de geçeceğimize inanıyorum. Yeter ki biz toprağı suyla, çiftçiyi de bilgiyle buluşturalım. Bu çok zor değil. Bunu başaramamamız için hiçbir neden yok. Gıda, tarım ve hayvancılık bizim olmazsa olmazımızdır. Kesinlikle kendi gıdasını üretemeyen ülkelerin bağımsız ve özgür olamayacaklarını düşünen bir arkadaşınızım. Hükümetimizin programlarına baktığımızda bunun böyle olduğunu zamanla göreceksiniz. Her şey insan için, biz burada insan için varız. Bunlar üretilmese, sizler bunu işlemeseniz ve tüketici bunları kullanmamış olsa biz ne yapabiliriz? Buraya gelmeden önce kahvaltı yaptık çünkü bunu yapmaya ihtiyacımız vardı” dedi.

“LİDER ÜLKE OLACAĞIZ”

Bakan Fakıbaba, nüfus artışı, tarım arazilerinin yok olması, iklim değişikliği ve su kaynaklarının azalması gibi faktörlerin, tarımın ne kadar stratejik ve hayati bir sektör olduğunu net olarak gösterdiğini belirterek, "Geleceğin dünyasında gıda ve tarım bugünkünden çok daha önemli ve kritik noktada olacak. Savaş nedenleri olacak. Biz bunları görüyoruz ve şimdiden mutlaka buna göre plan yapmak zorundayız. Eğer bir ülke kendi üretimini yapamıyor, tam bağımsız ve özgür sayılamaz. Bu nedenlerdendir ki gıda güvenliğini garanti altına almış ülkeler geleceğin lider ülkeleri olacaktır. Ben bu bağlamda Türkiye’nin lider bir ülke olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Fakıbaba, sözlerini şöyle tamamladı: “Batman’ı, Şırnak’ı, Cizre’yi oradaki tabiatı, yeşili, hayvanları görmenizi isterim. Bu ülkeyi birileri karıştırmak istiyor, ölmek istiyor. Bu zenginliği Türkiye Cumhuriyetine az görüyorlar. Bunun için mücadele etmemiz lazım. Liderler lazım, tarım il müdürlerimizin her birisi lider olacak. İnşallah her biri bakanlığımızı çok iyi temsil edecek. Bütün üreticilerimizin evi olacak. Hiç sıkıntıları olmadan çaylarını ve kahvelerini içecekler. Dertlerini benim arkadaşlarım dinleyecek.” (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.