TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kent Konseyi’nden filizlere destek

Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu, Karşıyaka Aralık ayı olağan meclisine konuk olarak, gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi sundu

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kent Konseyi’nden filizlere destek

ONURHAN ALPAGUT

Türkiye’nin ilk kurulan kent konseyi; Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu, Karşıyaka aralık ayı olağan meclisine konuk oldu. Meclis toplantısında Karşıyaka Belediyesinin önemli projelerinden olan Karşıyaka’nın Filizleri’ne konsey olarak destek sunduklarını ve yayılmasında katkı sağladıklarını dile getiren Selman, “Karşıyaka’nın Filizleri projesini tüm belediyelerimize yaydık. Yaklaşık 70 öğrenciye burs ulaşmasına katkıda bulunduk” dedi. Ayrıca Selman, toplantıda yürüttükleri ve gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi sundu.

TÜRKİYENİN İLK KENT KONSEYİ

Karşıyaka Kent Konseyi’nin 2005 yılında kurulmuş, Türkiye’nin ilk kent konseyi olduğunu söyleyen Başkan Selman Boyacıoğlu,”Tüm yurda buradan yayılmıştır. Yeniden yapılanmaya gitmiştir. Dört ana meclis ile birlikte çalışmalarını yürütmekdir. 18 adet alt çalışma grubu vardır. 5 bin adet üyesi bulunmaktadır. 500 üye sahada aktif olarak çalışmaktadır. Her geçen gün konseyimize yeni başvurular gelmektedir. Konseyimiz, gücünü 186 adet Karşıyaka’da kurulu dernekten almaktadır. Bu derneklere hesap vermektedir. Yönetim kurulunda 14 kişi görev almaktadır. Bunların 7’si asil üyedir. 2014’te göreve gelen üyelerimiz 2016 yılında daha da güçlenerek çalışmalarını sürdürmektedir” diye konuştu.

FİLİZLERE DESTEK

2017 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri projelerden söz eden Selman, “Karşıyakamızın medarı iftiharı olan “Karşıyaka’nın Filizleri” projesini 11 adet kent konseyi sayesinde tüm belediyelere yaymış durumdayız. Özellikle Güzelbahçe, Bornova, Konak’ta hatırı sayılı miktarda filiz’e burs kazandırdık. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın önderliği bu konuda onlara ışık olmuştur. 70 öğrenciye burs dağıtılmaktadır. “Karşıyaka Filizleri” projesi her geçen gün adeta bir çığı gibi büyümektedir. Her belediye katılmak istemektedir. Aldığımız karar doğrultusunda; Karşıyaka’nın ressamları bir etkinliğimizde tuvallerine fırçalarıyla çok güzel tablolar yaptılar. Bu tabloları dün itibari ile sergiledik. En düşüğü 300 lira olmak üzere bu tabloları satıyoruz. Elde edilen gelirin tümü filizlere ulaşacak” dedi.

ORTAK PROJELER

Sözlerini şu şekilde sürdüren Selman, “İşkur ve Halkevleri ile ortak projeler yaptık. Engelli meclisimizle birlikte file örme, sepet ve hasır imalatı, taş baskı, iş programları olmak üzere evde yaşlı ve çocuk bakımı gibi kursları meclisimizle birlikte başlattık. Bu kurslarda bin üzerinde kursiyere günde 25-35 lira para vermekle birlikte, iş başı programlarını öğreterek sertifika verdik. File örme kursuna katılan arkadaşlarımızın ürettiklerini diğer kent konseylerine satmaya başladık. Bu paralar ile engellerimizin gelir düzeyine katkı sunduk. Projelerimizi gelir düzeyi düşük olan Örnekköy, Cumhuriyet gibi mahallerimizde gerçekleştirdik. KARGEM bize katkı sağladı. Kadın meclisimiz ile birlikte farkındalık yaratmaya çalıştık. Çevre, sağlık, kültür, afet, eğitim, proje, enerji ve bunun gibi meclislerin başkanlarını bir araya getirdik. Birçok etkinliğe imza attık.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.