TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kentin tarihine ışık tutan kitap

Mahall Bomonti İzmir; Atlas Tarih Dergisi işbirliğiyle önemli bir çalışmaya imza attı “Bir Osmanlı Kentinin Modernleşme Adımları-19. Yüzyılda İzmir” kitabı, İzmir’in modern bir kent haline dönüşme yolunda attığı ilk adımlardan özel kesitler sunuyor

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 06:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kentin tarihine ışık tutan kitap

Enerji, sağlık ve inşaat projeleriyle son yıllarda İzmir’e ciddi yatırımlar yapan Türkerler Holding, kentin kültürel hayatına da katkı sunuyor. Bu çerçevede, Türkerler Holding’in gayrimenkul geliştirme projesi Mahall Bomonti İzmir, Atlas Tarih dergisiyle önemli bir çalışmaya imza attı.

İzmir’in modern bir kent haline dönüşme yolunda attığı ilk adımlardan özel kesitler sunan, “Bir Osmanlı Kentinin Modernleşme Adımları-19. Yüzyılda İzmir” başlıklı kitap, fotoğraflar eşliğinde kentin o dönemdeki kültürel dokusuna da yer veriyor. Kitabın metinlerini Aybala Yentürk yazdı. Görseller Aybala-Nejat Yentürk koleksiyonu ve arşivinden kullanıldı.

İZMİR’İN İZMİRLİLER’E HEDİYESİDİR

Kitabın girişinde Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker imzasıyla yayımlanan yazıda, “Holding olarak, çok daha fazla ilgiyi hakettiğini düşündüğümüz güzel İzmir’e, son yıllarda enerji, gayrimenkul ve sağlık projeleriyle peş peşe ciddi boyutta yatırımlar yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkerler Holding, köklü kurumsal geçmişinde sağladığı ekonomik kazanımları, gücünü aldığı ülkesi ve bu coğrafyanın insanlarıyla paylaşmayı bir vefa borcu sayar. Bu felsefeyle; kültür, sanat, eğitim, bilim ve spor alanlarında toplumsal yaşamın gelişmesine katkıda bulunmak ve toplumsal değerleri korumak Türkerler Holding’in temel hedefleri arasındadır. Mahall Bomonti İzmir projesi;1912 yılında Bomonti Ailesi tarafındankurulan gazoz, bira fabrikası ve asırlık ağaçlarla dolu bahçesinin sahip olduğu bu tarihi dokunun korunması hatta daha da ötesine geçerek öne çıkarılması kaygısıyla hazırlandı. Titiz çalışmalar sonunda tarihle iç içe, İzmir’e değer katan yepyeni bir yaşam alanı tasarlandı. Atlas Dergisi ile gerçekleştirdiğimiz bu çalışma Türkerler Holding ve Mahall Bomonti İzmir’in bu kentin insanlarına bir hediyesidir” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.