TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kepçe kulak problemine kesin çözüm

Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Tolgahan Alpaydın, kepçe kulak problemi ve kulak estetiği ameliyatları hakkında bilgilendirmede bulundu

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2018 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kepçe kulak problemine kesin çözüm

ONURHAN ALPAGUT

Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Tolgahan Alpaydın, kepçe kulak problemini ameliyat ile başarılı bir şekilde düzelterek iyi sonuçlar aldıklarını söyledi. Dr. Alpaydın, kulak estetiğinde amacın öne doğru kıvrık kulakları başa yaklaştırmak veya boyutunu küçültüp daha çekici hale getirmek yada şeklini düzeltmek olduğunu belirtti.

HER YAŞTA YAPILABİLİYOR

Kulak estetiğinin sıklıkla kepçe kulak durumunu düzeltmek ya da kulak boyutunu küçültmek amacıyla yapıldığını belirten Alpaydın, “Kulak kepçesinin normalden daha fazla öne doğru kıvrık olması durumuna “kepçe kulak” (protruding ear) adı verilmektedir. Kulak kepçesindeki Y şeklindeki kıvrımın yetersiz gelişmesi ya da kıkırdak kısmın normalden fazla geniş olması, genellikle temel sebeptir. Kulak gelişiminin büyük kısmı (yüzde 80) 5-6 yaşa kadar tamamlanmaktadır. Bu nedenle okula başlamadan bu tür ameliyatların yapılması uygun olur. Ancak ameliyatın daha ileri yaşlarda da yapılması da mümkündür” dedi.

OPERASYON YÖNTEMİ

Operasyon yöntemleri hakkında bilgi veren Dr.Alpaydın, “Ameliyatta, kulak arkasından yapılan bir kesi ile kulak kepçesinin kıkırdak dokusu açılır. Kulak kepçesinin arkaya doğru kıvrımını sağlamak için uygun yerlerden kıkırdak törpüsü ile kıkırdak inceltilir. Daha sonra kıvrımın kalıcı olması için özel dikişler konur. Kulak sayvanının kıvrımı arttırılarak, başa daha çok yaklaşması sağlanır. Ameliyat kulak arkasından yapıldığı için dıştan herhangi bir ameliyat izi görünmez. Ameliyat ortalama bir saat kadar sürer. Hasta aynı gün evine dönebilir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.