TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki hat birleştirildi

Kent içi toplu taşıma sistemi konusundaki en büyük yatırımlarından olan tramvay çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Gazi Bulvarı hat imalat çalışmalarının tamamlanmasıyla, Cumhuriyet Bulvarı ile Gazi Bulvarı hatları birbirine bağlandı

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İki hat birleştirildi

KENAN YEŞİL-ÖZEL HABER

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yapımını sürdürdüğü Konak Tramvayı’nın hat imalatları kapsamında yeni bir etabın daha sonuna gelindi. Hat imalat çalışmalarının çeşitli sebeplerde dolayı yavaşladığı kimi zaman ise durduğu Gazi Bulvarı’nda hat imalat çalışmaları tahmin edilenden çok uzun bir süre sonra Cumhuriyet Bulvarı hattı ile birleştirildi. Gazi Bulvarı’nda uzun süredir devam eden hat imalat çalışması İzmir Ticaret Borsası hemen önündeki yeşil alanda yeraltında bulunan elektrik trafoları yüzünden uzun bir süre durmuştu. Bölgede bulunan elektrik trafoların taşınma işlemini gerçekleştirilmesi sonrasında ekipler hat imalat çalışmasına tekrar başladı. Konak Tramvayı’nın en önemli etaplarından biri olan ve tramvay çalışması yüzünden trafikte ulaşım hatların sıklıkla değiştirildiği bölgede mutlu sona yaklaşıldı.

KONAK TRAMVAYI’NDA SONA DOĞRU

İzmir Büyükşehir Belediyesinin kent içi toplu taşıma sistemi konusundaki en büyük yatırımlarından olan tramvay çalışmalarında sona gelindi. Kent içinde trafiğe neden olduğu sebebiyle büyük tartışmalara sahne olan, özellikle Alsancak-Konak hattında tramvay çalışması yüzünden trafiğin durduğu dönemlerde vatandaşın isyan etme noktasına geldiği tramvay çalışmaları nihayete eriyor. Güzergah değişiklikleri yüzünden çeşitli zamanlarda duran Konak Tramvayı çalışması, Gazi Bulvarı’ndaki sorunun halledilmesinin ardından tamamlanma noktasına geldi. Gazi Bulvarı hat imalat çalışmalarının tamamlanmasıyla, Cumhuriyet Bulvarı ile Gazi Bulvarı hatları birbirine bağlandı. Hattın kullanıma hazır olmasına çok az bir zaman kaldığı öğrenilirken çevre düzenlemesi, tramvay duraklarının tamamlanması ve tramvay için çeşitli noktalarda hazırlanan gömülü elektrik trafolarında son işlemlerin yapılması bekleniyor. Ayrıca hattın başlama noktası olan Halkapınar’da yapılan çalışmalarda sadece bağlantı çalışması kaldı. Atatürk Stadyumu’nun arka tarafında devam eden Halkapınar Depo Sahası çalışmalarının da sonuna gelindiği ve ay sonunda deneme seferlerin yapılabileceği belirtiliyor.

KONAK TRAMVAYI

F.Altay Meydanı – Konak – Halkapınar arasında yaklaşık 12.6 kilometre uzunluğunda olacak ve 18 durak, 21 araçlı olarak planlanan tramvay hattında Kasım 2015’te ray döşeme çalışmalarına başladı. Pik saatlerde 3’er dakika aralıklarla çalışması planlanıyor. F.Altay Meydanı’ndan başlayan hat Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda kara ve deniz tarafı olmak üzere iki ayrı hat olarak sahil boyunca devam ederek 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda hatlar birleşecek. Bu hattan sonra deniz tarafında çift hat olarak Konak Meydanına ulaşacak, Meydandan sonra Cumhuriyet Bulvarının Alsancak gidiş yönüne doğru en sol şeritten Gazi Bulvarı’na ulaşacak. Gazi Bulvarı’na çift hat olarak dönen güzergah burada bulunan çınar ağaçlarına zarar vermeden çınar ağaçlarının arasında ilerleyerek, Şair Eşref Bulvarı’na dönecek Şair Eşref Bulvarı orta refüjdeki dut ağaçlarının korunması amacıyla değiştirilen projeye göre tramvay hattı burada gidiş ve geliş olmak üzere ikiye ayrılacak. Alsancak Camii önünde hat tekrar birleşerek Ali Çetinkaya Bulvarı’na oradan Atatürk Kapalı Spor Salonu önünden Ziya Gökalp Bulvarı’na dönerek Vahap Özaltay Meydanı’na kadar bu şekilde devam edecek olan hat, Alsancak Tren Garı yakınında tekrar ayrılarak gidiş istikameti Şehitler Caddesi’nden, geliş istikameti Liman Caddesi’nden olacak şekilde Halkapınar Tramvay Depo Alanı’nda son bulacak.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.