TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kilolar gitti gençlik geldi

60 yaşında 123 kiloya ulaşan Halil Dede, obezite ameliyatıyla hem sağlığına kavuştu hem de gençleşti

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 09:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kilolar gitti gençlik geldi

DERYA NABİT

Hareketsizlik ve sağlıksız beslenme nedeniyle 60 yaşında 123 kiloya ulaşan Halil Dede, obezite ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

İzmir'in Çeşme İilçesi’nde esnaflık yapan, üç torun sahibi Halil Gemici, operasyondan sonra 20 yaş gençleştiğini söyledi.  Tüm hastalıklarından da kurtulduğunu anlatan Gemici, “Şu an 40 yaşındaki sağlıklı bir kişinin özelliklerine sahibim" dedi.

123 KİLOYA ULAŞTI

İzmir’in Çeşme ilçesinde esnaflık yaparak geçinen üç torun sahibi Halil Gemici, sağlıksız beslenme ve hareketsizlik nedeniyle tam 123 kiloyu bulmuştu. Ameliyat olmaya karar veren Gemici, Obezite Cerrahı Doç.Dr. Serdar Kaçar ile görüştü. Dr. Kaçar ve ekimi, Halil dedeyi, 1 Şubat 2016 tarihinde ameliyat aldı. Başarılı ameliyatın ardından doktorun beslenme önerilerini harfiyen uygulayan Gemici, kısa sürede zayıflamaya başladı. Geçtiğimiz ekim ayında 77 kiloya kadar düşen Gemici, “Ameliyat olmadan önce 123 kiloydum. Şimdi 77 kiloya düştüm. Ameliyatım çok başarılı geçti ve mutluluktan melekler gibi havada uçuyorum. Şu anda 60 yaşındayım ama ameliyattan sonra gençliğime geri döndüm diyebilirim. Bütün değerlerim ölçüldükten sonra 20 yıl gençleştiğim ortaya çıktı” dedi.

“İÇİMDEN YENİDEN BİR İNSAN DOĞDU”

Ameliyat sonrası diyeti uygularken hiç zorluk çekmediğini ifade eden Gemici, “Periyodlar halinde diyeti uyguladım. Hiçbir zorluk çekmedim. Beslenmeme dikkat ettim. Şu an her şeyi yiyebiliyorum ama yeterli miktardı. Uyku apnesi ve yüksek tansiyon vardı, şeker değerlerim sınırdaydı, karaciğerimde yağlanma vardı ayrıca horlama sıkıntısı yaşıyorsun. Şimdi bu rahatsızlıkların hepsi geçti ve tüm ilaçlarımı çöpe attım. İçimden yeniden bir insan doğdu. Bir insan kadar ağırlığı da atmış oldum” dedi.

KAÇAR: SAĞLIKLI KİLO VERDİ

Gemici'nin doktoru Genel Cerrahı Uzmanı Doç.Dr. Serdar Kaçar, hastasının tüm beslenme önerilerine harfiyen uyduğunu söyleyerek, “Halil Bey, benim ve diyetisyenimizin söylediklerine harfiyen uyarak sağlıklı bir şekilde kilo verdi” diye konuştu. Kliniklerinde ekip olarak hastaların sağlığına ger kavuşması için çabaladıklarını ifade eden Dr. Kaçar, “Sağlıklı kilo vermek isteyenler için obezite cerrahisinin son seçenek olması gerekir. Hastaların mutlaka diyet, spor ve kronik hastalıklarıyla ilgilenen doktorlarının tavsiyelerine uyması şart. Spor, ilaç tedavisi, diyete rağmen zayıflayamayan hastalar için obezite ameliyatı, modern tıbbın sunduğu en iyi tedavi yöntemidir” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.