TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kitaplarda iyilik var

Urla Sanat Sokağı’nda yer alan Enginar Hediyelik’in sahibi Ender Ülger, mekanın önüne kurduğu kitap standından gelen tüm geliri sokak hayvanlarının her türlü bakımı için harcıyor

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2018 07:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kitaplarda iyilik var

SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER

Bir stant düşünün ki üzerinde birbirinden değerli yüzlerce kitap yer alıyor. Bu kitapların üzerinde ise kediler, hemen yan tarafında da köpekler bulunuyor. Ve güzelim manzara anlamlı bir çalışma ile bir kez daha renkleniyor. Urla Sanat Sokağı’nda bulunan Enginar Hediyelik’in sahibi Ender Ülger, çok uygun fiyatlara sattığı kitapların gelirini sokak hayvanlarının bakımı için harcıyor. Bu çalışmaya Ülger gibi daha birçok insan da destek veriyor. Kimi vatandaş gelip kitabını alıyor, kimi ise hayvanlarla birlikte fotoğraf çekip onları seviyor. Öncelikli amaçları ise sesleri olmayan sokak hayvanlarının sesi olmak, onların her türlü ihtiyacını karşılamak.

GELİRİ SOKAK HAYVANLARINA

Kendini ve çalışmasını tanıtan Ender Ülger şöyle konuşmaya başladı: “İzmir Valiliği Orman Su İşleri Hayvan Koruma Görevlisiyim. Sokakta yaşayan, sahipsiz kedi ve köpeklerin tüm bakımlarını karşılamak için kitap standı kurduk. Buranın geliri tamamen sokak hayvanları için harcanıyor. Neredeyse 8 senedir bu çalışmayı yürütüyorum. Aynı zamanda Urla Belediyesinin barınak sorumlusuyum. Haftanın üç günü oraya gidiyorum. Orada da özel veterinerler aracılığıyla çeşitli hayvanların sağlık problemleriyle ilgileniyoruz. Beslenmeleri aşamasında yardımcı oluyoruz. Katkı amaçlı bizler de bir ses olmaya çalışıyoruz.” Standın sosyal medyada da fenomen olduğunu kaydeden Ülger, “İlgi oldukça yoğun. Kediler falan kitapların üzerinde yatar. Sürekli fotoğraflar çekilir. Özellikle hafta sonları baya bir rağbet görüyor. Sağ olsun insanlar katkı amaçlı kitap bağışında da bulunuyor. Bizler de bu şekilde, bir stantla hem insanlar uygun fiyata kitap okusun hem de sokak hayvanlarına yararı olsun diyoruz. Çok değerli kitaplar var ve hepsini 5 TL’den satıyoruz” diye aktardı.

Sizler de bu değerli kitaplardan almak, sokak hayvanlarını sevmek ve onların ihtiyacı olanları üstlenmek konusunda yardımcı olmak istiyorsanız Urla Sanat Sokağı’na bir uğrayın deriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.