TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kız öğrenci misafirhanesi Karabağlar’a değer katacak

Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortak hizmet protokolü kapsamında 2016 Haziran ayında temeli atılan kız öğrenci misafirhanesi, bu ay sonu itibariyle tamamlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 06:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kız öğrenci misafirhanesi Karabağlar’a değer katacak

Misafirhane bittiğinde, 94 odasıyla toplam 270 kız öğrenciye hizmet verecek. Toplam 5 bin 700 metrekare inşaat alanı, 4 bin metrekare yeşil alana sahip Karabağlar kız öğrenci misafirhanesi Karabağlara değer katacak.Tahsin Yazıcı Mahallesi’nde yapımı gerçekleşen kız öğrenci misafirhanesi tamamlandığında ilçede önemli bir eksikliği de giderirken aynı zamanda kız öğrenciler için her türlü konforun sağlandığı bir yer olacak. Binanın tamamlanıp çevre düzenlemelerinin devam ettiği(taş duvar, kaldırım ve bordür) kız öğrenci misafirhanesinde toplam 270 öğrenci konaklayacak. Oda sayısı 94 olarak belirlenen misafirhanede spor salonu, yemekhane, kütüphane, çamaşırhane, araç otoparkı gibi faaliyet alanları da bulunacak.

ÇEVREYE DUYARLI BELEDİYE

Toplam 8 kattan oluşan kız öğrenci misafirhanesi alanı daha önce yeşil alanın olduğu bölgeye denk gelmesi nedeniyle Karabağlar Belediyesi tarafından plan değişikliği yapılmış ve bu sayede çam ağaçlarının kesilmesinin önüne geçilmişti. Şimdi kesilmeyen ağaçlarla birlikte öğrenci misafirhanesi doğayla iç içe yeşil bir dokuya kavuşmuş oldu. (HABER MERKEZİ)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.